Storcătorul minune

Articol scris pentru proba nr.2 din SuperBlog 2013.

Mă găseam într-una dintre cele mai proaste perioade din viața mea. Toate îmi mergeau atât de prost încât simțeam că îmi pierd mințile: jobul îl pierdusem de câteva zile dintr-o prostie, pe ai mei nu-i văzusem de multe luni, prietenii mă lăsaseră baltă și bineînțeles economiile erau pe terminate.  Și deși în ziua aceea nu eram cu nimic mai bine, am hotărât să ies din casă și să fac o mică plimbare prin oraș sperând într-un fel că o să-mi mai schimb starea. După o oră și jumătate de umblat fără vreo destinație sau direcție m-am așezat pe o bancă, mi-am sprijinit capul pe palme și-am încercat să-mi imaginez că sunt altundeva, înconjurată de persoane dragi și cu mintea liberă de grijile ce mă copleșeau. Desigur că n-am reușit și cu lacrimi în ochi m-am ridicat și am pornit spre casă. La ieșirea din parc, o bătrânică îmbrăcată zdrențuros m-a întâmpinat destul de agasant încercând să-mi vândă ceva. Am vrut să mă strecor, să-i explic că nu sunt persoana potrivită pentru a-i fi client, ba dimpotrivă sunt chiar mai necăjită decât ea, dar așa cum mie nu-mi păsase de marfa ei, nici pe ea n-o prea interesau scuzele mele. În cele din urmă am cedat asaltului și i-am  spus că n-am să-i dau mai mult de 2 lei, arătându-i până și buzunarele goale. I-am înmânat bancnotele și am dat să plec fără să-mi iau recompensa, dar bătrânica m-a apucat de mânecă și m-a oprit imediat. Mi-a dat o cutie în care îmi spusese că sunt niște plante a căror zeamă au puterea de a curăța și lumina mintea și trupul uman. Normal că n-am crezut vrăjeala, dar am luat-o din dorința de a mă evapora cât mai repede din locul respectiv.

Am regretat amarnic ideea pe care o avusesem. Când am ajuns acasă eram mai distrusă decât fusesem la plecare și plină de nervi. Am deschis totuși cutia sperând că o infuzie din buruienile respective poate au vreun efect asupra sistemului nervos. După ce în prealabil pusesem apa să fiarbă, am observat  că pe capac era un bilet: „zeamă, NU infuzie”. Hmmm… oare îmi citise gândurile? Dar cum să fac eu zeamă din așa ceva, că doar nu mă apuc să storc frunze între pietre precum strămoșii. „Și-am mai dat și ultimii bani din buzunar”, mi-am zis plină de frustrare. Dar în secunda imediat următoare mi-am amintit că din ultimul salariu îmi achiziționasem de la un magazin online un storcător de fructe la adresa căruia auzisem numai laude. Îl luasem în speranța că aveam să renunț la prostiile de sucuri acidulate și că voi începe o cură de slăbire, dar nu îl folosisem niciodată din cauza depresiei în care picasem.  Și… da, voiam să slăbesc pentru că din păcate kilogramele în plus erau cauza nefericirii mele. Îmi pierdusem jobul pentru că în marketing nu mai era loc pentru o persoană supraponderală, prietenii nu doreau să mai apară în prezența unei obeze, iar banii se duceau în cascadă numai pe mâncare.

Am scos storcătorul Hurom Slow Juicer din cutie, l-am asamblat și m-am apucat de citit manualul de instrucțiuni. Am aflat de acolo că laudele pe care le tot auzisem erau întemeiate. Acesta are un nou sistem inovator de stoarcere fără frecarea și încălzirea sucului la viteze mari, fără aerarea sucului ci doar prin presare la rece la viteza mică, reușindu-se prin aceasta nouă tehnologie o stoarcere naturală, maximizarea cantității de suc (asta sună foarte bine când vine vorba de economie), cu păstrarea culorii și a gustului natural, practic un suc mai sănătos cu păstrarea mai multor vitamine, minerale, enzime, nutrienți și antioxidanți decât în cazul utilizării storcătoarele clasice centrifugale. Face sucuri din orice tip de legume și fructe moi: citrice, mere, pere, pepene, castravete, roșii, kiwi, căpșuni, cireșe, vișine (fără sâmburi), rodie etc. Dar o fărâmă de bucurie și un zâmbet în colțul gurii mi-au apărut când m-am convins că stoarce și  orice tip de frunze: pătrunjel, iarbă de grâu, iarbă de orz, iarbă de lucernă, frunze de spanac, țelină sau salată, etc. Deci e perfect și pentru iarba mea.wl3h

Am reușit să fac foarte ușor acel suc datorită acestui storcător cu presare la rece, Hurom. L-am băut și apoi am încercat să dorm pentru a mă relaxa. Ceea ce a urmat este destul de greu de povestit, dar mai ales de crezut. Tot ce pot spune este că am avut un vis sau am delirat, nici eu nu știu prea bine, dar m-am întors în timp și am văzut din exterior toate greșelile pe care le făcusem față de părinții mei, de șeful meu, de prieteni și… mai ales față de mine însămi. Am înțeles că îmi creasem niște priorități greșite, un comportament la fel de greșit și un stil de viață haotic, iar toate acestea mă aduseseră la rezultatul pe care îl trăiam. Nu știu dacă plantele respective au avut acel efect sau faptul că citind instrucțiunile storcătorului am realizat că nu-mi alimentam corpul cu nicio substanță benefică și că de fapt îl încărcam numai cu prostii, dar cert este că a funcționat. storcator_Hurom4

Acea dimineață m-a schimbat radical, mi-a redat pofta de viață, m-a făcut să golesc frigiderul, să fac diferența între un produs nociv și unul nutritiv și nu în ultimul rând să ador sucurile naturale făcute la cel mai bun storcător de fructe. Mulțumesc, Hurom!

sursă foto: http://www.super-blog.eu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s