Poveste țesută

Toată viața trăise doar alături de mama sa pentru că tatăl le părăsise fără nici o explicație încă dinainte a se naște, dar nici că și-ar fi dorit altceva. Avusese cea mai frumoasă copilărie și o adolescență cum nu și-ar fi putut imagina. La vremea respectivă nu acordase mare importanță celor ce se întâmplau în jurul ei, dar acum, când pierduse ce avea mai scump pe lume, își dădea seama cât de puțin prețuise tot ce i se întâmplase. Pierderea mamei era lovitura cea mai grea pe care o putea primi vreodată. Nu își explica ce se întâmpla cu ea și cum avea să supraviețuiască singură. Nu se punea problema de starea materială, pentru că mama ei avusese grijă să educe și s-o trimită la școală pentru a-i asigura cariera strălucită pe care o avea acum, dar pur și simplu nu găsea puterea să-și imagineze ziua de mâine fără vocea mamei strigând-o la masă sau fără zâmbetul blând pe care i-l oferea de fiecare dată când o vedea tristă.

logo_marketonline_mic

După o lungă depresie hrănită de un concediu medical și o izolare strictă la care apelase,a deschis laptopul și a intrat pe site-ul unui magazin de electrocasnice. Și-a amintit că văzuse acolo , pe la promoții electrocasnice la un moment dat o mașină de cusut Singer, asemănătoare cu cea pe care o folosise mama ei atâția ani pentru putea întreține casa. Nu îi plăcuse niciodată să coasă, de fapt nici nu înțelesese vreodată pasiunea pe care o avea mama ei pentru această activitate, dar acum… asta era unica ei dorință.

Imediat ce a primit coletul, l-a deschis într-o frenezie absolută și o nerăbdare greu de stăpânit. Se abținea să nu plângă pentru că-și promisese asta, dar la vederea mașinii de cusut nu s-a mai putut controla. Era un model nou, cu 21 de programe de bază: 2 cusături drepte, 6 modele de surfilare, 4 modele de cusătură invizibilă, 8 modele de broderii și 1 butoniera în 4 pași. Dar cu toate astea, era aceeași bună prietenă a mamei ei, care o ajutase să-și întrețină copilul și să-l educe mult mai bine decât multe familii fără probleme.

     ***

Acum, când își privește cu multă dragoste și blândețe copiii, își explică toate sacrificiile mamei ei și chiar și pasiunea pentru cusut, cea care atâția ani i se păruse groaznic de bizară. Și de fiecare dată când privește mașina de cusut Singer simte ceva special, ca și cum mama i-ar fi aproape chiar și acum.Singer-Talent-3321-300x300

Articol scris pentru proba nr.6 din Spring SuperBlog 2013.

sursă foto:  www.super-blog.eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s