Sejur la NH

Articol scris pentru proba nr.13 din SuperBlog 2012.

Îmi înghețase ceafa de la picăturile ce cădeau din cer ca la un concurs de mare viteză, dar încercam să nu mă gândesc la asta. Cineva îmi spusese odată că e același lucru dacă alergi prin ploaie ori dacă mergi la pas, așa că mergeam lejer pe străzile Bucureștiului făcându-i parcă în ciudă potopului apocaliptic. Mă simțisem excelent în ziua aceea și nu aveam de gând să las o ploaie neanunțată să-mi strice sejurul pe care îl câștigasem cu mult efort într-un concurs de creație. Îmi propusesem încă din momentul în care am aflat că am câștigat să nu las pe nimeni și nimic să mă împiedice din a savura fiecare clipă.

Când am ajuns în sfârșit la NH Bucharest,eram udă până la piele, dar atitudinea pozitivă și zâmbetele celor de acolo m-au făcut chiar să mă amuz de felul în care arătam după o plimbare de după-amiază destinată redescoperirii Bucureștiului. Am aflat că au un mesaj foarte atractiv și motivant prin care încearcă să propage preocuparea pentru mediul înconjurător: “Wake up to a better world” . I-am felicitat și m-am îndreptat spre cameră cu gândul la un duș fierbinte care să-mi pună rapid sângele în mișcare și să alunge eventuala răceală ce ar fi stat la pândă. Am folosit cosmeticele din noua gamă “Agua de la Tierra”, cu ambalaje oxo-biodegradabile, ce sunt oferite gratuit oaspeților din fiecare hotel NH și am aflat astfel că durata de biodegradare a ambalajelor lor este de maxim 7 ani și nu de 400 ani cât durează biodegradarea unui ambalaj de plastic normal. Am apreciat și mai mult grija lor pentru natură când mi-am amintit pentru o fracțiune de secundă dezastrul ce-l văzusem anterior prin oraș și pe care încercasem să-l trimit undeva în ¨backstage¨ ca să nu-mi stric grav dispoziția.

După dușul fierbinte și relaxant m-am așezat comod în pat, am stins becul (deși era unul ecologic, ca de altfel toate sursele de lumină din hotel), am luat laptopul în brațe și am deschis site-ul lanțului de hoteluri pentru că aveam eu un feeling că nu aflasem tot ce trebuia să aflu despre hotelul de 4 stele în care mă aflam. Am găsit acolo un “Calculator al emisiilor de dioxid de carbon”  cu ajutorul căruia mi-am calculat impactul pe care îl avusesem în acea zi asupra mediului înconjurător și am zâmbit satisfăcută de rezultat. Protejasem destul de mult natura prin traversarea orașului la picior și cazarea la NH Bucharest.

În dimineața următoare m-am trezit foarte fresh și plină de viață, gata pentru a porni într-o altă plimbare, speram eu mai bine aleasă. Saluturile de “Bună dimineața” și modul în care am fost tratată la micul dejun m-a făcut însă să cred și mai tare că pot face o alegere mai bună decât în ziua precedentă. Dacă cei din NH au reușit să înlocuiască mentalitatea ¨nu se poate ¨ cu atitudinea “sigur că pot” ,  eu de ce nu aș reuși? Mai ales că am și un model de urmat, acum.

M-am simțit excelent în acel sejur și… mă bate gândul să merg și la  Timișoara, căci și acolo pot găsi un hotel din lanțul NH Hoteles.

sursă foto: http://www.super-blog.eu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s