Echilibrul TMI

Articol scris pentru proba nr.12 din SuperBlog 2012.

Dintotdeauna m-a fascinat natura în esența ei, m-a captivat și m-a făcut să-mi doresc s-o înțeleg pe deplin. Lăsând la o parte controversele despre originea ei, indiferent dacă a fost creată de Dumnezeu sau a evoluat așa cum a explicat Darwin, natura mă cucerește prin modul în care elementele sale se îmbină  de fiecare dată, păstrând un echilibru de necontestat. Apă și foc, bine și rău, yin și yang, lanțurile trofice sunt doar câteva exemple pe care omenirea a încercat să le copieze până la cel mai mic detaliu. “Au reușit oamenii să o copieze corect?” este întrebarea firească și legitimă ce urmează acestei introduceri, iar răspunsuri cred că ar exista vreo 7 miliarde.

În cele ce urmează am să încerc să vă prezint răspunsul cu numărul 5.882.471.556 , adică al meu.

Cu fiecare an de cercetare și de evoluție a tehnologiei, omul a încercat să se apropie de perfecțiune, de ideal, adică a încercat să se identifice cu natura (din punct de vedere al echilibrului). În puține domenii a putut însă să-și atingă scopul, ceea ce demonstrează că mai are mult de lucru. Unul dintre  aceste domenii este acela al echilibrului dintre viața profesională și cea personală, unde omul nu reușește nici acum să găsească linia de plutire. De ce? Pentru că sunt foarte puțini cei care au privilegiul să profeseze exact acolo unde au visat mereu și care își asigură din asta un trai la standardele autoimpuse. Am ajuns să cred că este o adevărată binecuvântare să-ți dai seama la timp de ceea ce îți place, să urmezi acea direcție și să ajungi la destinația finală fără să te împiedici pe parcurs sau să te abați de la potecă până la rătăcirea definitivă. Împlinirea pe termen lung poate veni în urma unor decizii corecte luate la momentul potrivit, dar și ca urmare a unor compromisuri de detaliu, dar care mai târziu se dovedesc a fi fost foarte importante. Unii spun că este imposibil să ai în același timp performanțe profesionale,o familie frumoasă și o fericire interioară, dar mie îmi place să-i contrazic. De ce? Pentru că în toată ecuația asta contează doar ultima variabilă, anume fericirea interioară. Dacă tu ești fericit și mulțumit în interiorul tău, în mod natural celelalte două se echilibrează ca talerele unei balanțe.

Cum se poate obține această fericire interioară este cam greu de determinat pentru că fiecare are modul lui de a interpreta acest termen. Poți încerca să muncești mai mult, să faci ore suplimentare pentru a obține bonusuri materiale cu ajutorul cărora să crești armonia din familie. Poți de asemenea să te refugiezi în activități extraprofesionale pentru a acoperi nemulțumirile sau deziluziile profesionale. Sau… în cele din urmă poți învăța să-ți iubești jobul și să nu-l mai vezi doar ca pe o sursă de venit ci ca pe un mod de viață, ca pe o carieră în care poți și evolua.

Pentru cei mai mulți dintre noi este destul de greu să găsim calea de unii singuri, așa că nu este nicio rușine să apelăm la un ajutor exterior cum ar fi TMI. TMI (Time Manager International) este una dintre cele mai mari și mai respectate firme de training și consultanță din lume, înființată în 1975 în Danemarca și având birouri în peste 40 de țări. TMI este fondată și condusă în Romania, din 1999, de Octavian Pantis, membru al Professional Speakers Association for Europe. TMI România susține anual, pentru clienții săi, cursuri de training pe subiecte de management, comunicare, eficiență personală și lucru în echipă. Cursurile sunt organizate atât în format de cursuri in-company, cît și în format de cursuri deschise, din dorinta de a face accesibila participarea cât mai multor persoane interesate de dezvoltarea personala si profesionala.

sursă video http://www.youtube.com/user/TMIRomania

Oare TMI te face să te apropii de perfecțiunea naturii? Cred că există o singură cale de a afla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s