Concertul din 22 aprilie

Acum câțiva ani m-am îndrăgostit irevocabil de o piesă pe care foarte greu am scos-o de pe repeat și la care am continuat să țin mult. O primisem de la un prieten datorită căruia l-am descoperit pe David Bisbal sau mai bine zis, am descoperit și am început să îndrăgesc melodiile lui. Artistul în sine nu mă dădea pe spate, ba chiar mă enerva pe alocuri pentru că aveam senzația că se crede prea frumos și talentat pentru secolul acesta. Dacă mai spun și că „Buleria” mă scotea din sărite, cu siguranță o să mă înjure multă lume reproșându-mi că nu-s prea zdravănă cu capul. Eu aș spune însă să nu vă grăbiți să judecați (așa cum am făcut eu în cazul lui) căci întotdeauna există un „DAR…”

În 2008 când a concertat pentru prima dată la București mi-am dorit să ajung tocmai pentru că eram curioasă să aud live melodiile mele de corazon, dar n-am reușit. Am văzut mai târziu filmulețele de pe Youtube și am regretat amarnic, promițându-mi ca data viitoare să nu-l mai ratez. Și uite așa se făcu un 2012…  sfârșit de februarie, când aflu de pe nu mai știu ce site despre magicul concert ce avea să vină. Fără să mai stau pe gânduri mi-am luat eu bilețel și am început să ucid zilele de pe calendar, numărându-le în prealabil.

Duminică am pornit la drum, spre București, cu mare entuziasm și curiozitate în același timp. Așteptările erau undeva sus, dar nu exagerate, mai precis, nu aveam pretenția de a auzi o interpretare de peste o oră și jumătate la o calitate excepțională. Evenimentul a fost deschis de concurentul de la Vocea României, Dragoș Chircu, ce a cântat câteva piese printre care și Unchained Melody (una din preferatele mele). Din păcate, nu de puține ori am avut tendința de a-mi astupa urechile pentru a-mi proteja timpanele de scăpările îngrozitoare de voce, lăsându-mi un gust profund amar întreaga interpretare.

Odată cu intrarea vedetei principale am dat uitării intro-ul dezamăgitor și m-am bucurat de adevăratul show. Și când spun că m-am bucurat, credeți-mă că nu exagerez cu nimic, am țopăit și am cântat cum nu cred că am mai făcut-o vreodată. N-am simțit când a zburat timpul și nu-mi venea să mă opresc din aplauze la final. Am descoperit un artist în adevăratul sens al cuvântului, care a cântat absolut perfect de la prima notă până la ultima, a umplut scena cu o energie debordantă, a dansat fabulos și s-a adresat publicului într-o engleză delicioasă. Cu o îmbinare de piese noi și altele cu istorie, pe gustul spectatorilor, a reușit să-i cucerească până și pe cei mai cârcotoși (am avut câțiva în preajmă), ceea ce  nu e deloc puțin lucru.

Eu… am ieșit hipnotizată din sală și am continuat să fiu în transă ceva vreme după. Am fost foarte plăcut surprinsă de intensitatea spectacolului, de modul în care David a reacționat la venirea inopinată a miresei , dar mai ales de faptul că nu s-a comportat ca o super vedetă, ci ca un simplu… artist. Recunosc, l-am judecat greșit, i-am subestimat calitățile și i-am supraestimat defectele, dar poate că dacă aș fi făcut invers nici n-aș fi ajuns  la evenimentul de acum 4 zile. Nu vreau să pară că-l ridic în slăvi acum , dar asta este ceea ce simt.

Îmi este doar milă de cel la al cărui concert voi ajunge data viitoare pentru că după seara de dumincă standardele sunt foarte foarte sus.

Aaa… uitasem! Am mai apreciat ceva, enorm: nu a avut nicio prezență feminină pe scenă care să-și scuture nurii și fundul pe post de voce, deși ritmurile îi permiteau.

sursă foto: https://www.facebook.com/davidbisbal

3 thoughts on “Concertul din 22 aprilie

  1. impresioananta povestea ta. David este un adevarat artist, stie sa se faca placut pe scena, isi iubeste fanii. Tot ce ne dorim este ca si altii ca tine sa-l redescopere, pentru ca merita. Te quieremos David!
    Asteptam a treia explozie de energie

    • Da, am înțeles toate astea și mă bucur că m-a convins chiar el prin prestația pe care a avut-o. Oricând va fi următorul show, voi fi prezentă! 🙂

  2. ASA E DAVID, CUCERESTE PE TOATA LUMEA PANA LA URMA! PE MINE M-A CUCERIT DIN PRIMA, ACUM 8 ANI, ODATA CU LANSAREA ALBUMULUI BULERIA! NU AM SA UIT NICIODATA ACEA ZI DE FEBRUARIE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s