Final destination 5

Sătulă de muzica la volum maxim și filmele de sezon din ultimele săptămâni, aseară am decis că trebuie să văd ceva care să mă trezească serios la realitate. Simțeam groaznic de tare nevoia de a vedea ceva mai pe gustul meu, puțin mai sadic și mai dramatic. Ce alegere mai bună aș fi putut face decât Final destination 5? (Aștept propuneri dacă aveți alte păreri.)

Am avut o mică reticență la început, pentru că fusesem foarte dezamăgită de precedenta parte despre care am și scris la vremea respectivă aici, dar tot răul spre bine. Reticența m-a ajutat să mă bucur mai mult de partea a 5-a și să nu vin acum cu un articol degradant.

Urmând tiparul seriei, Final Destination 5 pornește de la o premoniție apocaliptică a unui tip, despre prăbușirea podului pe care autobuzul îi ducea spre un team-building. Datorită viziunii sale, el și câțiva prieteni reușesc să scape cu viață… cel puțin pentru un timp. În comparație cu Final Destination 4, începutul filmului și modul în care a fost concepută și prezentată premoniția m-au captivat și mi-au dat o oarecare stare de încordare, în ciuda faptului că știam la ce să mă aștept. Cu siguranță dacă aș fi avut șansa să-l vizionez și pe acesta în format 3D, aprecierile erau și mai pronunțate, căci situațiile create se adaptau perfect .

Fără să insist pe descrierea acțiunii filmului, aș vrea totuși să spun că cea mai spectaculoasă moarte este cea a lui Candice, dar preferata mea este cea a Oliviei. Mi-a plăcut și combinarea de idei din final, care m-a dus puțin cu gândul la prima parte a filmului.

În concluzie… Un film mult mai reușit decât anteriorul, foarte aproape (din punct de vedere calitativ) de primele două.

sursă foto: http://www.cinemagia.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s