Cadoul meu

LATER  UPDATE: 93 pcte.

Articol scris pentru proba nr.26 din SuperBlog 2011.

Mă plimbam pierdută pe străzi, îndesându-mi căciula cât mai adânc pe cap pentru a-mi feri urechile de gerul năpraznic ce se lăsase. Fulgii de nea cădeau mai rapid,mărindu-și diametrul parcă în mod intenționat. Cu fiecare fulg care-mi atingea părul proaspăt îndreptat fierbeam tot mai tare pe dinăuntru, dar încercam să mă stăpânesc măcar până ajungeam acasă. Începusem practic să alerg prin ninsoarea deasă, ferindu-mi privirea de vitrinele decorate cu luminițe, fundițe și alte chestii colorate și strălucitoare. Nu mai dădeam importanță nici măcar pericolului de a aluneca pe gheața formată pe trotuar, ba chiar îmi surâdea ideea de a avea un astfel de accident în urma căruia să am parte de o amnezie permanentă. Sărbătoarea Crăciunului fusese prea importantă pentru mine până atunci și nu mă simțeam capabilă să fac față de data aceasta fără el. Era deja seara de Ajun, iar eu în loc să fiu într-o atmosferă caldă, împodobind bradul și așezând cu mult entuziasm cadourile sub crengile lui, alergam prin mulțime,ca o nebună părăsită până și de ultimul sentiment. Îmi doream să mă trezesc și să realizez că ultima jumătate de an fusese doar un coșmar în care reușisem, nu se știe cum, să supraviețuiesc; dar cel mai mult mi-aș fi dorit ca și el să spere că totul a fost doar un coșmar.

Cu câteva zile în urmă, mânată de la spate de entuziasmul din jurul meu, cumpărasem câteva lucruri menite a fi dăruite, fără a recunoaște nici măcar față de mine însămi că nu aveam cui să i le dau. Intenționam să pregătesc un coș special care să-mi dea senzația că încă am în viața mea o persoană specială căreia să i-l dau. Pornisem prin a cumpăra setul portofel și curea Buckle Up Black, o combinație rafinată pe care aș fi atribuit-o doar acelei persoane deosebite. Mai târziu am adăugat și setul cadou Two Pistols pentru că mi s-a părut foarte interesantă și elegantă asocierea de băutură alcoolică  și arme (nefuncționale, bineînțeles).

Acum, ajunsă acasă, stăteam în fața bradului împodobit probabil de mama în lipsa mea și mă uitam la cele două cadouri și încercam din răsputeri să nu dau drumul șiroaielor de lacrimi. Mă întinsesem pe canapea țintuindu-mi privirea în tavan pentru a rezista tentației de a desface sticla de vin, când am auzit soneria. Nu aveam chef de vizite sau de colindători, pur și simplu nu aveam puterea necesară de a mă preface, așa că am preferat să nu deschid. M-a lăsat în pace destul de greu, iar în liniștea ce a urmat mă simțeam și mai singură. După câteva zeci de minute, sub acțiunea unui impuls puternic, am luat telefonul și l-am sunat. Fiecare celulă din mine tremura în așteptarea răspunsului.

– Ce faci?

– Ăăăă… Mă bucur că ai răspuns. Nu știu ce fac, doar am simțit că trebuie să te sun. Ești bine?

– Eu sunt bine. Tu? De ce nu ai răspuns?

– M-ai apelat? N-am văzut nimic, cred că iar mi s-a tâmpit telefonul și nu sună la apelul tău, ca pe vremuri.

– Nu… Te-am căutat acasă. Am simțit că trebuie să te caut.

În clipa aia eram de-a dreptul bulversată, era ultimul om la care m-aș fi gândit că stă în fața ușii.

– E ok dacă mă întorc? Încă sunt prin zonă.

– Cum crezi, eu..

– Ajung în 15 minute.

Acel sfert de oră mi s-a părut infinit, iar când am auzit în sfârșit soneria n-am fost capabilă decât să strig că e deschis, pentru că mi-era teamă să mă ridic, eram convinsă că picioarele or să-mi cedeze. Am avut o conversație stângace, dar emoțiile și bucuria țineau loc de cuvinte. Am remarcat că venise cu un cadou de Crăciun tot de la Borealy, o pereche de cercei pe care știa acum câteva luni că mi-i doresc. Fusesem atâta timp străini unul de celălalt, dar încă eram cei mai buni prieteni. Am depănat amintiri și ne-am povestit ce-am făcut în ultimele 6 luni, la un pahar din vinul pe care nu credeam că voi mai avea ocazia să i-l ofer.

Atmosfera era magică. Cu siguranță acela era Crăciunul ideal!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s