Monitor inteligent

LATER  UPDATE: 85 pcte.

Articol scris pentru proba nr.25 din SuperBlog 2011.

Nu mi-am închipuit niciodată că o banală greșeală poate declanșa o adevărată furtună, iar acum ceva timp, când a trebuit să trec printr-o asemenea situație am crezut că o să cedez psihic. Nu eram pregătită să fac față unei situații de criză care s-a iscat brusc și din nimic. Mi-am dat seama că am comis-o grav de data aceasta, dar era deja mult prea târziu, nu aveam cum să remediez problema.

***

Mă pregăteam să plec de la birou am primit un telefon de la buna mea prietenă, Alice, care mă ruga  (spus în termeni eleganți, căci de fapt mai mult țipa la mine într-o viteză greu de urmărit chiar și de cea mai fină ureche) să o ajut în ceva super urgent și foarte grav. Îmi cerea să-i imprim cât pot eu de repede niște documente  importante pe care ar fi trebuit să le prezinte într-o ședință în mai puțin de o oră. Am fost de acord să o ajut, cerându-i să mi le trimită prin e-mail și promițându-i că o să i le predau personal. Imediat ce am deschis e-mail-ul, am imprimat respectivele documente, le-am pus într-un dosar și am pornit spre locația pe care mi-o indicase.  Toate bune și frumoase până când… după o oră și ceva, mă sună și-mi cere să ne întâlnim să bem un ceai împreună. Credeam că va fi o întâlnire plăcută caldă, în cadrul căreia îmi va mulțumi și-mi va povesti cum a decurs prezentarea, dar când colo… am fost lovită de taifun. Mă aștepta la o masă, dând frenetic din picior și mișcându-și degetele de la mâna dreaptă alternativ.

– Bună, draga mea!

– Să-ți explic. Există niște monitoare super inteligente produse de Asus, profesionale, dar în același timp incredibil de ușor de utilizat. Fac parte din seria P-IPS ProArt, cum ar fi PA246Q și PA236Q și beneficiază de: o conectare foarte ușoară la orice fel de dispozitiv, scală reală Quick Fit, ajustare personalizabilă de culori și funcția multitasking Picture-in-Picture. Adică poate acoperi 98% din spectrul Adobe RGB și are un spectru de culori cu peste 30% mai mare decât alte monitoare LCD.  Pe lângă acestea, design-ul ergonomic, permite ajustarea  extrem de ușoară și precisă pentru o poziție ideală pe orizontală, pe verticală sau ecranul chiar poate fi rotit la 90 grade  pentru o  vizualizare a documentelor de tip portrait.

– Nu înțeleg ce-i cu toată descrierea asta tehnică și cu întâmpinarea asta atât de rece.

– Nu înțelegi? Înțelege că mi-ai făcut praf graficele, că le-ai dat print fără să te uiți măcar dacă sunt în regulă, că după imprimare nici nu ți-ai aruncat un ochi să vezi dacă e același lucru de pe ecran. Asta trebuie să înțelegi! Mi-ai distrus prezentarea și oportunitatea de a câștiga proiectul ăla! Nici nu vreau să mai aud de tine!

***

După cum spuneam… Îmi dădusem seama că făcusem ceva extrem de grav, dar credeam că toate cuvintele pe care mi le-a aruncat erau doar produsul stării de nervozitate pe care o avea. Nu dădeam nicio șansă destrămării prieteniei noastre, dar se pare că m-am înșelat. Au trecut 2 săptămâni de la incidentul respectiv și nu m-a căutat, iar mie mi-e teamă s-o fac. Nu știu cum o să procedez. Mă gândesc serios să cumpăr unul din monitoarele Asus  despre care vorbea ea atunci, să-i arăt că-mi pasă de ceea ce spune și ceea ce se întâmplă cu noi și că am învățat din greșeli. Da… Cred că asta este soluția!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s