Autonom și bloggerii

LATER  UPDATE: 80 pcte.

Articol scris pentru proba nr.24 din SuperBlog 2011.

Pe parcursul acestui concursului am avut mai multe ocazii de a-mi da seama că blogosfera în ansamblul ei și implicit bloggerii în mod individual nu sunt de sine stătătoare. Există o interacțiune tot mai pronunțată între bloggeri și diferite companii dincolo de displayul computerului. M-a încântat să descopăr că de la o vreme sunt tot mai multe inițiative de a-i scoate pe bloggeri în mediul offline și de a-i cunoaște și altfel decât printr-o înșiruire de paragrafe și alte materiale multimedia.

Un exemplu în acest sens este Autonom.ro , care s-a implicat în două activități cu adevărat interesante. Ei au furnizat mașini din garajul propriu pentru bloggerii ce au participat la un city break prin Sibiu, evenimentul #prinSibiulmeu din week-end-ul 9-10 iulie; precum și pentru ClujBrandsTour, un tur economic al acestui frumos oraș. Sunt convinsă că s-a creat o legătură între Autonom și respectivii bloggeri, pentru că odată ce ai testat serviciile de calitate ale unei companii este aproape imposibil să nu vorbești despre asta pe blog și să le împărtășești și altora experiența.

Pe termen lung cred că Autonom ar trebui să mai participe la astfel de evenimente sau poate chiar să le organizeze. Sunt convinsă că și un traseu off-road ar fi o idee foarte agreată de bloggeri pentru că le-ar acorda șansa de a întreprinde activități inedite într-un cadru natural. Natura a fost întotdeauna o sursă de inspirație extraordinară și în plus, cred că oricine ar striga „prezent” la o ieșire din nebunia orașului și a programului zilnic.

Pentru cei care nu-și permit să părăsească orașul pentru mult timp, dar care se folosesc de automobil întreaga zi, cred că un cadou potrivit ar fi acordarea unui voucher pe o perioadă de 24 de ore, timp în care ar putea folosi una din mașinile din oferta Autonom cu rezervorul full. Acest voucher ar putea fi acordat în urma unui concurs din care ambele părți ar avea de câștigat. Pe de o parte, Autonom poate fi sprijinit de către bloggeri printr-o promovare în mediul online, iar pe de altă parte bloggeri ar putea avea numeroase beneficii practice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s