Echilibru și atât

LATER  UPDATE: 83 pcte.

Articol scris pentru proba nr.23 din SuperBlog 2011.

– S-a făcut iarăși ceasul cât o lună plină pe cerul înstelat și extrem de sclipitor de iarnă și eu sunt din nou în urmă cu munca. Nu știu ce se tot întâmplă cu mine de la o vreme, dar parcă nu mai sunt capabilă să-mi manageriez timpul, ideile și reacțiile. Nu pot să spun că până acum aș fi fost vreun fel de ceas elvețian care funcționează fără probleme vreme îndelungată, dar nici atât de varză nu eram. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, nu am fost niciodată o persoană care să se încadreze în anumite standarde și mi se întâmplă adesea ca la completarea diverselor teste de personalitate să nu găsesc o opține care să mi se potrivească pe deplin. Unii ar putea spune că-s ciudată, dezechilibrată sau mai știu eu cum, dar mie îmi place să cred că… sunt specială.Mă rog… credeam asta până de curând. De ce? Era să pierd avionul pentru că am fost mult prea ocupată să lucrez la proiectul de grafică, mi-am prins geanta în ușile de la metrou pentru că am stat numai cu ochii în tabletă încercând de asemenea să termin un proiect pe ultima sută de metri și nu în ultimul rând, mi-am scăpat smartphone-ul într-o gură de canal în timp ce mă grăbeam să scriu un e-mail foarte important în ultimele minute. Pierd timpul aiurea și nu sunt capabilă să mă concentrez atunci când trebuie și nu de puține ori îmi vărs nervii pentru nereușitele mele pe oricine-mi pică în cale. Nu sunt deloc echilibrată, nu sunt zen.

– Doamne, credeam că n-o să te mai oprești! Ai vorbit atât de repede și ai trecut de la o idee la alta, încât am uitat începutul și n-am prins ideea.

– Glumești, nu?

– De fapt… Nu! Am reținut doar că nu ești zen draga mea prietenă.

– Larisa, nu cred că e cazul să faci glume în momentele astea. Serios! Sunt foarte deprimată și te-am chemat la un pahar de vin și o felie de pizza în speranța că vei veni cu vreo idee „inteligibilă”. Tu nu vezi că nu mai fac față la tot ce  mi se întâmplă? Zici că sunt deconectată de la realitate și trăiesc în lumea mea total paralelă.

– Ok, gata! Hai să-ți spun ce cred eu că ar trebui să faci. Din ce am reușit eu să prind din mica ta povestioară, am înțeles că toate problemele tale vin din cauza jobului și a faptului că nu reușești să păstrezi un echilibru în munca ta. Corect?

– Corect.

– Am o idee. Am văzut acum câteva zile un laptop incredibil, care culmea, are și un nume predestinat problemei tale. Este vorba despre Asus Zenbook, întruchiparea perfectă a cuvântului „echilibru”. Niciunde altundeva nu vei regăsi o îmbinare mai bună între eleganță și performanță. La noi se găsesc două modele, UX21 și UX31, echipate cu procesoare Intel® Core™ i5 și i7, din cea de-a doua generație. Acestea au o grosime de la 3 mm în partea din față la 9 mm în partea din spate, liniile exterioare sunt netede, astfel că este cel mai subțire produs de gen de pe piață. Deci, cu siguranță dacă ai avea un Asus Zenbook nu ți-ai mai agăța nimic prin ușile de metrou. Pe lângă procesoarele Intel® Core™ de care deja am zis, folosește și  SATA Revision 3.0, stocare SSD, Bluetooth™ V4.0 și USB 3.0. Canalele în formă de V ale sistemului de răcire îmbunătățesc răcirea sistemului, iar atunci când autonomia bateriei scade sub 5%, toate fișierele sunt salvate automat, pentru orice eventualitate. ZENBOOK dispune de funcția instant-on care pornește sistemul aflat în așteptare în numai 2 secunde, păstrând active toate aplicațiile pe care le rulai, și oferă un timp incredibil de standby de până la 2 săptămâni. Așa nu vei mai avea probleme cu munca pe ultima sută de metri, pentru că nu vei mai fi nevoită să aștepți o veșnicie până se încarcă sistemul, riscând să-ți pierzi ideile în timpul respectiv.

– Ai dreptate, un asemenea dispozitiv mi-ar echilibra semnificativ viața. Și nu mă refer aici doar la cea profesională! De exemplu, dacă aș avea un Asus Zenbook, tu nu ai mai fi aici la miezul nopții încercând să-mi zen-uiești mie psihicul și am fi și noi persoane normale.

– Ha ha. Ești drăguță.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s