AMD de secol 21

LATER  UPDATE: 84 pcte.

Articol scris pentru proba nr.18 din SuperBlog 2011.

Pomeneam într-unul dintre articolele anterioare, despre evoluția tehnologică ce se desfășoară în fața ochilor noștri,chiar în timp ce noi respirăm și ducem un trai predominant monoton.  Dar dacă este să dezbatem subiectul mai în profunzime, putem ajunge la temelia acestui progres tehnic extrem de rapid. Nu este foarte greu să ne dăm seama că la baza acestei acțiuni stă un lucru la fel de banal ca și viața noastră, anume concurența. Sunt de părere că tot ceea ce avem noi astăzi, tehnologic sau nu, nu s-ar fi putut dezvolta fără o competiție acerbă între producători, fără o luptă aproape de limite pentru cucerirea pieței și maximizarea profitului.

O astfel de luptă concurențială foarte cunoscută în întreaga lume este cea dusă de firmele producătoare de microprocesoare Intel și AMD. La apariția unui produs al firmei competitoare s-a pus întotdeauna problema dacă AMD va reuși să facă față, dacă va fi capabilă să vină cu ceva similar ca putere și viteză. Și tot de fiecare dată s-a dovedit că AMD are puterea și inteligența necesare nu numai pentru a se ridica la nivelul respectiv, ci și de a aduce un plus de valoare acelui tip de produs. Un exemplu în acest sens este platforma AMD  ”LLANO”  APU, care a fost concepută pentru a fi diferită de ceea ce exista pe piață, de a aduce acel suflu necesar unei tehnologii de secol 21.

Ca utilizator de PC aș găsi cel puțin 3 motive pentru a folosi noua platformă AMD ”LLANO” APU. Orice PC care ar avea AMD A4 X2 3400 m-ar încânta foarte mult, nu pentru că m-ar ajuta să-mi îndeplinesc sarcinile zilnice, de a lucra într-o aplicație office, de a asculta un CD, realizând  câte o sarcină pe rând. PC-ul cu acest procesor m-ar ajuta să mă bucur de secolul 21 așa cum este el acum, în continuă schimbare și evoluție. Dacă până acum mi-aș fi pus problema că un astfel de procesor m-ar costa o avere, de acum înainte pot afirma că am scăpat de această grijă, pentru că procesoarele AMD llano au un preț mai mult decât rezonabil. De asemenea, calitatea grafică este mult îmbunătățită datorită proprietăților acestui procesor, vizionarea filmelor HD devenind ceva foarte la îndemână.  Și toate acestea se întâmplă cu un consum mai redus de energie electrică, lucru cu adevărat încântător.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s