Iar în viitor

M-am trezit cu ușoară durere de cap de dimineață și deși mi-am băut ceaiul obișnuit, n-am reușit să o potolesc. Robotind ca de obicei prin bucătărie înainte să plec spre birou, am băgat de seamă (ce-i drept destul de târziu, spre rușinea mea) că lucrurile erau cam ciudate. Adică deși spațiul era același în care îmi dusesem traiul în ultimii ani, mobila era alta, pardoseala își schimba design-ul în momentul în care o atingeam, pereții biroului erau acoperiți cu proiecții imense ale unor scheme probabil tot ale mele, dar lumina difuză venită dintr-o sursă încă necunoscută mă împiedica să asimilez toate acestea. Însă în toată această confuzie, am reușit să remarc un mesaj clar într-un colț pe peretele din stânga. Imediat ce l-am citit mi-am dat seama că migrena mea nu era una întâmplătoare, ci una provocată. Dragii mei colegi mi-au făcut-o din nou. M-au trimis pentru a treia oară în timp fără știrea mea, dar mai ales fără voia mea. M-am săturat de genul acesta de glume puerile și credeam că ultima dată am fost suficient de clară că îmi doresc să fi fost într-adevăr ultima dată când imi fac așa ceva.  Părea că s-a înțeles mesajul meu, dar… iată-mă din nou trimisă să pregătesc terenul. Bine măcar că de data asta mi-au precizat care este scopul călătoriei mele, așa n-o să mai alerg ca nebuna timp de o săptămână încercând să notez toate detaliile schimbării.

Ca cercetător IT&C în echipa Oktal.ro aveam sarcina de a afla cum arată și ce poate face calculatorul viitorului. Nu părea prea greu și nici consumator de timp, deci mă puteam declara chiar norocoasă. Învățasem deja locul unde puteam găsi ultimele gadget-uri, magazinul nostru avea un sediu superb încă din 2022 (anul în care efectuasem ultima călătorie în timp) așa încât n-am mai pierdut vremea și m-am îndreptat într-acolo. Pe timpul deplasării nu reușisem să aflu decât că eram în 2031, deoarece aceasta durase cu mult mai puțin decât ultima dată. După ce am intrat în show-room, furia pe care o simțisem de dimineață a început să se transforme în încântare. Începusem chiar să regret că mi-au precizat scopul vizitei, pentru că dispozitivele pe care le descoperisem doar la prima vedere îmi încântaseră ochiul și urechea. La raionul de calculatoare am găsit niște chestii care pur și simplu m-au lăsat fără cuvinte. M-am uitat de două ori pe plăcuța cu numele raionului pentru că avusesem senzația că am nimerit la papetărie. Pe rafturile respective erau niște pixuri gen laser și-atât. Am fost nevoită să chem pe cineva să-mi explice totuși cum se folosesc. Am aflat că respectivele „pixuri” foloseau un nanoprocesor de ultimă generație și un sistem de proiecție foarte sofisticat. În momentul în care acesta era pornit, holograma se activa și toate funcțiile pe care noi astăzi le atribuim unor componente fizice erau îndeplinite de doar de un nanoprocesor. Fără butoane, display sau difuzoare, holograma reușea să depășească orice calculator al zilelor noastre. Nu numai că lipseau butoanele, dar și comanda vocală era doar opțională, calculatorul respectiv fiind capabil să comunice cu posesorul prin intermediul conexiunilor neuronale ale acestora. Mi s-a părut fabulos. Am testat respectivul gadget timp de 4 ore și nici atunci nu m-aș fi lăsat dusă.

M-am întors apoi în timpul real și le-am povestit tuturor ceea ce voiau să afle în așa fel încât să-i fac să regrete că m-au trimis pe mine și nu au profitat chiar ei de această ocazie. Poate așa se potolesc cu glumele, deși nu știu cât de mult îmi doresc în momentul ăsta să se întâmple așa.

M-am întors totuși cu un regret: și peste 20 de ani tot în apartamentul acesta o să-mi omor zilele.

Articol scris pentru proba nr.5 din SuperBlog 2011.

LATER  UPDATE: 81 pcte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s