Asus K

Îi spusese mama sa să se mai gândească, îl rugase să ia în calcul și o altă posibilitate, pentru că întotdeauna există alternativă, oricât de inechivocă ar părea situația. Și prietenii, mulți dintre ei încercaseră să-l întoarcă din drum, dar fără rezultat. Era atât de dornic să facă ceva impresionant, încât nici Dumnezeu însuși dacă i s-ar fi înfățișat nu ar fi  reușit să-i schimbe dechizia. Toată nebunia pornise de la o serie de articole pe care le citise pe un anumit site, conform cărora nimeni nu ar fi reușit până în momentul respectiv să traverseze partea nordică a continentului African de la vest la est fără să aibă probleme de temperatură la nivelul propriului corp, adică fără să aibă o variație mai mică de 2 grade Celsius. Pare mai mult o prostie, decât o nebunie și cu toate acestea și-a luat biletele de avion fără a sta pe gânduri și a cheltuit până și ultimul ban pentru a organiza „Marea Traversare”.

Blocat printre dunele de nisip, fără carburant (evaporat din cauza căldurii extreme) și cu rezervele de apă pe sfârșite, Alex se gândea cu un oarecare regret la cuvintele celor apropiați, dar nici gând de abandon, căci orgoliul nu i se evaporase. Era totuși fericit că nu e singur, prietenul lui cel mai bun, Răzvan, nu putuse să-l abandoneze deși nu fusese de acord cu hotărârea lui. Erau împreună acolo, nicăieri, așteptând nu se știe ce. Îngrijorarea crește cu fiecare sutime de grad cu care avansa și temperatura corpului lui, pentru că deși lucrurile erau complicate în adevăratul sens al cuvântului, el încă era cu termometrul conectat, privind  neputincios variația tot mai mare. Când însă totul părea pierdut și resemnarea începea să-și facă loc, Răzvan și-a amintit de un mic detaliu care nu numai că ar fi putut avea efect, dar exista șansa chiar să salveze situația. A scotocit în grabă după geantă și a scos la fel de repede laptopul pe care îl luase cu el, deși nu ar fi știut să explice adevăratul motiv. L-a pornit și i l-a pus în brațe amicului său, care încă se uita suspicios. L-a rugat să țină mâinile pe palm rest promițându-i că-i va explica totul. Era vorba despre un laptop Asus din cea de-a treia generație K, anume Asus K53SJ, pe care și-l cumpărase de curând, considerându-l combinația perfectă între tehnologie, stil și un preț accesibil. Avusese curajul să-l ia cu el într-o astfel de expediție tocmai pentru că știa că texturile de aluminiu de calitate au o rezistență ridicată și o durabilitate apreciabilă. Însă detaliul ce-l  trezise pe Răzvan era legat de tehnologia IceCool care face ca experienta PC să fie răcoroasă și confortabilă.Deoarece placa de baza cu laturi duble are componentele așezate în partea de jos și departe de utilizator, palm rest-ul și suprafața de tastare ramân reci, lucru ce l-ar fi ajutat enorm pe Alex să-și mai echilibreze temperatura corpului. Și pe lângă asta, se gândise el că dacă tot există hărți făcute din satelit și pentru partea aceea de lume, poate printr-o minune există și vreo conexiune de internet. Și nu se înșelase. În timp ce prietenul său era practic blocat cu palmele pe laptop, el tasta cu cea mai mare viteză pe toate căile posibile semnale de alertă. Tastatura ergonomică Chiclet i-a fost astfel de mare ajutor, la fel și tehnologia Palm Proof ce previne inserările accidentale, căci aglomerația de mâini pe centimetrul pătrat nu era tocmai cea adecvată. Răspunsul a venit imediat, iar mașina solicitată și-a făcut apariția în numai o oră, timp în care cei doi prieteni au folosit camera web a laptopului pentru a face fotografiile vieții lor. Călătoria a continuat fără nici o altă peripeție, iar Alex și-a împlinit visul de a intra în cartea recordurilor. Însă rezultatul ar fi fost cu totul altul dacă Răzvan nu ar fi fost suficient de inspirat și de calculat pentru a aduce cu el cel mai bun prieten al omului, Asus.

Eu n-am de gând să mă duc în deșert, cel puțin nu acum, dar aș face aceeași alegere ca cei doi prieteni, adică nu aș ezita să-mi cumpăr un Asus K53SJ cu un procesor Intel Core i7, placă video NVIDIA și o memorie video DDR3. Dar adevăratul motiv pentru care m-ar fermeca un astfel de gadget este tehnologia IceCool, o tehnologie de păstrare a palmrest-ului la o temperatură cât mai scăzută, pe care nu am mai întâlnit-o până acum.

Așadar… Asus K, alegerea perfectă!

Articol scris pentru prima probă Blogwars.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s