Avionul este pentru zburat

Chiar așa! Știu că există o anumită categorie de oameni care se urcă în avion cam cum se urcă majoritatea muritorilor de rând în autobuz și sunt plictisiți de drumul în sine, care mă vor critica pentru ceea ce voi spune, dar îmi asum răspunderea. Eu fac parte din cealaltă categorie, a celor care abia așteaptă un zbor pentru a se lipi de gemulețul atribuit de la decolare până la aterizare, alegându-se mai de fiecare dată cu o cruntă durere de gât. Nu pot spune că sunt o novice într-ale avioanelor, nici o expertă, dar parcă la fiecare zbor am ocazia să văd tipuri de oameni care mă uimesc tot mai mult.

Săptămâna trecută ne ducem noi frumușel la check-in, lăsăm bagajul de cală, luăm biletele și pornim spre poarta de îmbarcare. Entuziasmată mă uit pe bilete sperând să am locul de la geam. Neahhh!  Aveam locurile B și C, dar cu optimismul specific mă gândeam că poate reușesc să fac schimb sau o să fie liber. După vreo câteva minute după ce am urcat în avion apare însă și posesoarea locului A foarte pornită în a intra la locul predestinat (deci nicio șansă de schimb). Nici nu se pusese avionul în mișcare și o văd că scoate ceva din geantă, mă întrebam ce. După ce am aflat ce anume era, mi-aș fi dorit să nu fi știut: perniță gonflabilă. Deci domnișoara în cauză căuta geamul ca să poată să facă nana. Am încercat să mă liniștesc gândindu-mă că mai dura puțin până se crăpa de ziuă și că oricum n-aveam ce să văd preț de o oră. Așa a și fost, abia după aproape 2 ore am început să zăresc pe partea cealaltă a avionului curcubeul răsăritului. M-am gândit că e mai bine așa, că o să zăresc pe celălalt geam câte ceva (poate Balearele) și am încercat să-mi lungesc gâtul pentru a privi dincolo. Dar.. în partea cealaltă.. tot la geam.. o altă domnișoară dormindă se trezește și închide pleoapa geamului. Am crezut că o să le iau pe cele două și o să le arunc din avion cu prima ocazie, dându-le cap în cap în prealabil.

N-am să înțeleg niciodată un astfel de comportament, nu știu… poate sunt eu singura defectă care nu poate să adoarmă în avion, dar mi se pare o adevărată irosire. Înțeleg să vrei să dormi la un zbor transatlantic sau mai lung, dar la unul de 2-3 ore chiar nu-i văd rostul sau dacă vrei să dormi ia-ți omule locul de pe culoar și dormi cât vrei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s