Paza bună trece cutremurul rău

Am auzit de curând o știre venită din partea organizației ONU referitoare la statisticile anului trecut. Ceea ce mi-a atras atenția cu adevărat au fost numerele referitoare la victimele umane în urma dezastrelor naturale. Nu numai că au fost foarte mari, ci chiar au fost cele mai mari din ultimii 20 de ani.

În această categorie, a cataclismelor naturale, ponderea cea mai mare a victimelor aparținea cutremurelor și urmărilor acestora, adică tsunami. Numai dacă luăm în calcul cutremurul devastator din Haiti sau la cel din Chile ajungem la un număr de victime foarte mare.

Se știe prea bine că în țara noastră dacă ar avea loc un astfel de cutremur, foarte multe vieți ar fi puse serios în pericol din cauza stării precare a multor construcții de pe întrec teritoriul. Importator unic al sistemelor de detecție și avertizare seismică SOS-LIFE, Lamit Co, pune în vanzare ultimele 1000 de dispozitive de acest tip, adresate utilizatorilor casnici la prețuri deosebit de avantajoase: 990 lei/bucata(prețul fără tva). Această serie de aparate este unică iar urmatoarele aparate produse fiind destinate companiilor, la prețuri de aproximativ zece ori mai mari, datorită dimensiunii și complexității lor. Sistemele SOS-LIFE N.V., au fost testate în condiții extreme, de către National Centre for Research on Earthquake Engineering, declanșând alarma în cazul unui cutremur înainte cu minim 30 de secunde . Echipamentul digital este independent de orice altă sursă și este prevăzut cu alarmă sufficient de puternică(85 Db), transmițând un semnal SOS internațional (acustic SOS) în cazul prăbușirii unei clădiri. Dispozitivul se montează pe un perete ce are contact direct cu structura de rezistență a clădirii, fiind aplicabil la orice tip de clădire. Avantajele cunoașterii cu anticipație a acestui tip de cataclism oferă o gamă foarte largă de posibilități și măsuri de prevenire a consecințelor acestuia: clădirile pot fi evacuate în timp util, câteva secunde putând salva o viață.

Este ultima ocazie de a  procura acest dispozitiv de valoare inestimabilă la un preț foarte accesibil. Lamit Company Romania Head-Office Tel. 0040 21 335.22.06 Fax. 0040 21 335.08.74 office@lamit.ro http://www.lamit.ro

2 thoughts on “Paza bună trece cutremurul rău

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s