Cine conduce Toyota

Articol scris pentru proba 38 din SuperBlog 2010.

Coincidență sau nu… dar la unul din cursurile pe care le-am avut ieri (politică economică), dintr-una într-alta am ajuns să vorbim despre mașinile japoneze. Inițial, mi s-a părut că bate câmpii proful și că n-are nicio legătură ce s-a apucat el să ne spună cu subiectul materiei și cu abia începutul capitol. Abia cu vreo 10 minute înainte de a-și finaliza ideea am ajuns la concluzia că numai cu ajutorul exemplului pe care ni l-a dat am putut înțelege în profunzime teoria pe care se chinuia să ne-o expună.

Să vă explic și eu acum care era faza. Fiind vorba despre economie, este aproape imposibil ca la fiecare curs să nu se ajungă să se vorbească despre criza pe care o traversăm cu toții, de la un capăt la altul al lumii. Proful încerca să ne explice de ce Europa tot are probleme cu vânzările și de ce Asia stă tot mai bine la capitolul acesta. Exemplul cu mașinile era cam așa: mărcile europene se mulțumesc prin a îmbunătăți anumite caracteristici deja existente pe respectiva mașină pentru a lua ochii posibilului cumpărător, în timp ce producătorii japonezi, în special Toyota, fac tot posibilul să vină întotdeauna cu ceva nou, ceva care să fie peste ceea ce este capabilă concurența să ofere.

Pornind de la aceste afirmații, am rămas gândindu-mă  la consumatori, atât la cei ce preferă mărcile europene, cât mai ales la cei care aleg Toyota. Din ce am înțeles eu, am ajuns la următoarele concluzii. Conducătorul unei mașini Toyota este în primul rând isteț, adică știe să facă diferența între o mașină obișnuită și una specială. Este o persoană care știe să aprecieze și iubește inovația, ba chiar aș putea spune că atunci când alege o mașină, gradul de inovare este cap de listă printre caracteristicile pe care le caută. Cumpărătorul Toyota este un om econom, nefiind dispus să cheltuiască foarte mult pe un vehicul doar pentru că se numește „nuștiucum”. El alege această marcă japoneză și pentru consumul redus de carburant, fapt ce-i permite să se plimbe mii de kilometri fără grija că mașina lui îi va goli buzunarul. Și tot pentru că este o persoană dinamică, mereu în mișcare, iubește fiabilitatea mașinilor Toyota și capacitatea acestora de a se mula perfect pe orice traseu, în orice condiții.

Conducătorul unei mașini Toyota este responsabil, ținând foarte mult la siguranța sa, a familiei sale și a celorlalți participanți la trafic. Nu este dispus să facă nici măcar un compromis în această privință și de aceea este foarte atent la rezultatele obținute de fiecare model la testele de siguranță a pasagerilor și pietonilor. Și nu în ultimul rând, el este un iubitor al naturii în starea ei cea mai pură. Campaniile Toyota pentru promovarea motoarelor hibride și îmbunătățirea acestora îl încântă și-l conving să aleagă această mașină.

Să nu înțelegeți că dacă el este atât de preocupat de ceea ce se regăsește sub capota mașinii și în interiorul acesteia nu este atent și la aspectul exterior. Îmbinările perfecte și liniile bine armonizate ale mașinilor Toyota se încadrează în pretențiile sale estetice. De asemenea, această persoană iubește confortul și nu este dispus să faca niciun compromis din acest punct de vedere.

În concluzie, conducătorul Toyota este o persoană responsabilă, modernă, mereu în mișcare și atentă la detaliile care fac diferența între o mașină ordinară și una extraordinară.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s