Grevă la SuperBlog!

Articol scris pentru proba 34 din SuperBlog 2010.

În ultimele zile, lumea virtuală a fost cam îndepărtată pentru mine, asta ca să nu spun inaccesibilă, de aceea astăzi când am deschis laptopul și am redescoperit civilizația, nu m-am lăsat până n-am răscolit fiecare sursă de informații ce mi-a picat în mână. Și uite așa, din site în site, din articol în articol, am ajuns să regret că am revenit online. Acum să vă spun și de ce. Am găsit pe un anume site, zic eu de încredere, o știre șocantă! Titlul suna ceva de genul „Participanții de la SuperBlog 2010 au intrat în grevă cu doar 10 zile înainte de final”. Am citit în grabă și cu sufletul la gură, cu fiecare frază pe care o terminam rămânând din ce în ce mai șocată. Din câte am înțeles, în aceste 3 zile în care eu am lipsit, sponsorii au continuat să dea note mici și neargumentate, clătinând ierarhia din temelii. Clasamentul a ajuns de nerecunoscut, iar bloggerii care timp de aproape 2 luni au făcut eforturi să scrie și să respecte cerințele juriilor au pornit un mic protest. Din dorința de a nu se ajunge la nemulțumiri mai mari, organizatorii au încercat să organizeze un fel de conferință între cele două părți în așa fel încât fiecare să spună ce nu-i convine și ce așteaptă de la celălalt. Intenția… într-adevăr bună, păcat însă că rezultatul nu a fost cel așteptat. Adică… în loc să se atenueze micul conflict creat, s-a generat unul și mai mare, ieșind la iveală și mai multe nemulțumiri.

Văzând așa comportament din partea celor care ar trebui să-i promoveze, o parte din sponsori au amenințat cu retragerea sprijinului. În condițiile date, concursul începea să fie pus în pericol, dar bloggerii în loc s-o lase mai moale, au scos colțul și mai mult, declanșând greva. În ce consta greva acestora? Păi în primul rând refuzul de a mai scrie vreun articol pentru probele ce curgeau în continuare, iar pe lângă asta, amenințarea că vor boicota fiecare sponsor ce s-a dovedit neserios.

Eu… bănuiesc că ar trebui să fiu de partea colegilor de breaslă, nu? Adică să încep și eu să manifest și să-mi arăt nemulțumirea. Dar… dacă este doar o farsă? Mi-este greu să cred că s-ar fi putut ajunge la așa ceva într-un timp atât de scurt și mai ales din partea unor persoane cu capul pe umeri cum sunt bloggerii din acest concurs și sponsorii. Înainte să iau de bună această bombă, cred că ar trebui să mai caut cel puțin o sursă de informații și să încerc să vorbesc cu cineva care se presupune că este implicat în treaba asta. Nu? Păi asta o să și fac! Chiar acum contactez pe cineva și vă țin la curent!

P.S Acest articol este doar un test de imaginație. O știre bombă fictivă (și care sper să rămână fictivă) scrisă ca răspuns la provocarea făcută de BlogMoney în cadrul concursului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s