Review Azerty

Articol scris pentru proba 31 din SuperBlog 2010.

Prin proba pe care o sa o duc la capat in cele ce urmeaza, se pare ca imi continui drumul alaturi de Azerty. Pentru cei care nu stiu, acest drum a inceput anul trecut, la anterioara editie a concursului SuperBlog, cand am avut sarcina de a veni cu idei pentru imbunatatirea acestui magazin online atat din punct de vedere grafic cat si functional. Am continuat prin imaginarea unei lansari si a unei promovari fastuoase, iar acum intr-un final am ajuns sa comentez cum arata noul site. Pai, sa incep…

Nota 10 pentru:

1. Am tinut sa pun pe primul loc acest argument pro, pentru ca a fost prima chestie ce mi-a sarit in ochi imediat ce s-a incarcat pagina. Ma refer la faptul ca a disparut culoarea orange din design-ul site-ului. Ma bucur nespus de mult, pentru ca astfel mi se pare ca arata mult mai elegant si adecvat domeniului sau.

2. Posibilitatea de a vedea unele produse intr-o rotatie de 360 de grade mi se pare o buna idee. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa vad un produs sau sa vreau sa cumpar unul, dar pe care nu l-am vazut intr-un magazin obisnuit, asa ca eram nevoita sa caut o mie si una de fotografii online pentru a ma putea orienta daca este intr-adevar ceea ce-mi doresc. Prin rotirea produsului, nu numai ca ii poti vedea design-ul, liniile, butoanele mult mai in detaliu, dar iti poti face si o imagine de ansamblu a ceea ce urmeaza sa cumperi.

3. Review-urile video postate direct pe site m-au incantat pentru ca imi salveaza din timpul destinat cautarii unor astfel de cronici (si de citirea acestora, pentru ca majoritatea sunt scrise) si imi indeparteaza orice dubiu cu privire la calitatile sau defectele unui produs. In plus, atunci cand toate informatiile iti vin pe tava din partea unor specialisti, parca totul este mai frumos si mai usor. Nu?

4. Promovarea folosirii unui sistem de operare genuine mi se pare iarasi o initiativa remarcabila din partea Azerty. De fapt,  Azerty.ro si Microsoft nu incearca sa faca altceva decat sa le arate actualilor si viitorilor utilizatori de calculatoare dezavantajele folosirii unui sistem de operare pirat, decizia ramanand  in totalitate a lor.

5. Crearea cardului VIP  ce ofera:

  • 2 % discount la cumparaturile efectuate pe Azerty.ro;
  • Acces gratuit la RVX Manager, o solutie ERP deschisa si flexibila, adaptabila domeniului tau de activitate. O facilitate excelenta pentru micii intreprinzatori si I.M.M-uri.
  • Transport gratuit indiferent de valoarea comenzii sau localitate;
  • Serviciu pick-up & return pentru orice problema de service;
  • Linie speciala dedicata problemelor tehnice.

Cateva aspecte ale site-ului ce nu mi se par tocmai inspirate ar fi:

– desi sloganul “Fii destept! Cumpara Windows original” poate avea un efect de trezire a utilizatorului la realitate si de ambitionare a acestuia sa-si cumpere un sistem de operare original, formularea lasa din punctul meu de vedere de dorit.

– unele produse duc lipsa de fotografie, fapt ce poate descuraja posibilul cumparator sa-l achizitioneze.

Eeeeii.. cam asta ar fi! Ca si concluzie, pot spune ca ma declar multumita de cum arata acum site-ul Azerty.ro ,  dar mai ales de ceea ce ofera. Mult succes pe mai departe Azerty!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s