Dell-ete cu Oktal

Articol scris pentru proba 27 din SuperBlog 2010.

Grea treabă și cu imaginația asta, după cum spuneam și într-un articol anterior, nu prea vrea să te asculte. Când ai mai mare nevoie de ea, te lasă baltă sau îți oferă ceva de calitate îndoielnică. Alteori, așa, din senin, te trezești cu adevărate comori în minte sau chiar în fața ochilor. Nu știu de ce, dar cam așa mi se întâmplă mie în ultimele zile (mă refer aici la prima situație), de zici că imaginația asta și-a luat concediu pe perioadă nedeterminată.

Și într-o plictiseală maximă însoțită de criză de inspirație pentru articolele pentru concurs, intru pe Oktal să-mi clătesc puțin ochii. Bineînțeles că-mi sar în ochi promoțiile, doar d-aia sunt puse în mijlocul paginii, să atragă atenția! Dând așa un scroll down, încep să simt niște furnicături. Mă scutur de 2-3 ori, dau înapoi scroll up și… aceeași senzație. Începeam să mă gândesc la tot felul de lucruri ciudate, frumoase, interesante, un amalgam de imagini, sunete și cuvinte. Era ca o curentare d-aia de intensitate redusă pe care-ți place să o încerci adesea în speranța că te vei trezi din hibernarea în care consideri că ai intrat. Spre rușinea mea, trebuie să recunosc că mi-a luat ceva timp până m-am prins de la ce era. Imaginația mea se întorsese… și se pare că foarte pornită pe treabă. Eram bucuroasă, dar întrebarea ce mă măcina acum era ce a chemat-o înapoi la mine. Experimentând de alte câteva ori feeling-ul, observ că toată tevatura se producea în momentele când privirea mi se focaliza pe laptopul Dell Inspiron N5030V1 Black, de parcă propria-mi imaginație nu numai că era stimulată de numele și imaginea lui, dar practic se îndrăgostise de acest produs. După ce am deschis pagina pentru a-i vedea caracteristicile, am ajuns să-i dau dreptate și frâu liber (imaginației, desigur!).  Lăsând la o parte performanțele procesorului Intel de 2.3Ghz  și a memoriei de tip DD3 de 2GB care mă duceau cu gândul la o viteză de procesare pe care unii șoferi din România și-ar dori să și-o poată permite pe autostrăzile din țară, imaginația făcea salturi la caracteristicile video. Diagonala de 15.6 inchi , dar mai ales faptul că se bazează pe tehnologia LED, îmi îmbrăca ochii în culori vii și îmbietoare, care parcă ajungeau să-mi învăluie tot corpul și să-l transpună într-o altă dimensiune. În plin noiembrie și an universitar, ajunsesem să mă văd făcând poze la apus, sub Turnul Eiffel, la sfârșit de iulie și cu licența în brațe. Ce frumos! Dar pe lângă experiența vizuală, mai era ceva ce mă făcea să mă gândesc la asta: denumirea. Da, nu știu de ce, așa… imaginația mea a pornit de la „Dell” și a ajuns la cuvântul „delete”, adică ceva de genul „Șterge tot ce-i urât, ce te sperie, te frământă și nu te lasă să te bucuri de viață și ia totul nu de la capăt ci de la ultimul moment frumos pe care ți-l amintești!”.

Deci… da! Cam așa reacționează imaginația mea la Dell Inspiron N5030V1 Black și pe bună dreptate! Și… acum știu, când sunt în pană de idei, intru pe pagina laptopului respectiv pentru a-mi regăsi forțele de creație.

Advertisements

3 thoughts on “Dell-ete cu Oktal

  1. Pingback: Dell-ete cu Oktal « Viața în culori | LAPTOP NOTEBOOK NETBOOK MINI LAPTOP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s