Manager pentru o zi

Articol scris pentru proba 8 din SuperBlog 2010.

Bun, în primul și în primul rând, trebuie să precizez că titlul s-a vrut a fi inspirat de celebrul film „Dumnezeu pentru o zi”. În ceea ce privește conținutul articolului, se pare că eu sunt chiar mai norocoasă decât Jim Carrey, adică sunt managerul magazinului online www.cadouri-originale.ro  pentru o săptămână. Dacă aș fi lipsită de modestie, aș spune că asta înseamnă că-s de 5 ori mai bună decât personajul din film (că de, săptămâna de lucru are doar 5 zile), dar cum modestia este o calitate ce-mi aparține… n-o să afirm asta. Făcută fiind introducerea, să pornim la drum cu programul săptămânii!

Luni: Ca un bun manager, în prima zi fac cunoștință cu echipa și încerc să discut cu fiecare în parte cât de mult, pentru a stabili o oarecare conexiune. Odată bifat acest lucru pe lista de „to do” a zilei, luăm site-ul la puricat. Cunoscând deja cât de cât echipa, cred că o să-mi fie ușor să fac legătura între persoana în sine, stilul ei și modul în care a lucrat până în prezent. Eu, recunosc să sunt o persoană adeptă a schimbării, noutății, a unui aer nou cât mai des posibil, dar de data aceasta nu știu dacă o schimbare radicală este potrivită. O astfel de schimbare poate da peste cap fluiditatea proceselor. La o primă vedere site-ul pare bine organizat. Bineînțeles că ochii mi-au picat pe logo-ul Borealy și mă declar mulțumită de cum este poziționat, dar mai ales de cum arată litera „O”. Piatra prețioasă sugerează încă de la început clientului că ceea ce o să găsească pe site este de calitate și foarte elegant.

Marți: După ce ieri am analizat logo-ul și poziționarea lui, astăzi merg  mai departe. Încă un lucru ce-mi place este poziționarea spațiului de căutare. Facilitează foarte mult navigarea pe site atunci când știi foarte clar ce cauți, deci îl păstrăm. Butoanele ce reprezintă categoriile de produse nu înțeleg de ce sunt afișate atât pe orizontală cât și pe verticală, cred că le-aș păstra doar pe cele din partea superioară pentru că sunt bine aranjate și-mi place cum se deschid meniurile. Aș umbla însă puțin la design, o altă culoare, alt font, ceva care să continue ideea din logo, de finețe și eleganță.

Miercuri: Iată că am ajuns la jumătatea săptămânii și cred că și cu munca sunt undeva la mijloc. Astăzi o să vorbesc cu cel ce se ocupă de background. Având în vedere că este vorba de un magazin online de cadouri, mă gândesc că ar trebui să te atragă nu numai prin marfa de calitate la prețuri acceptabile ci și printr-un fundal deosebit. Nu spun acum că ar trebui să regăsesc toate culorile curcubeului pe prima pagină, dar pe mine una, albul acela mă deprimă. Mă face să mă simt ca într-o cameră cu pereții albi, care nu-mi inspiră nimic, gen… o cameră de spital.

Joi: Având în vedere faptul că sarcina mea se apropie de sfârșit, astăzi mă concentrez pe vânzările pe care toată lumea le planifică foarte bine cu mult timp înainte: cele de Crăciun. Aș pune undeva în centrul paginii o serie de imaginii animate cu produsele de sezon și un banner deasupra pe care să scrie „Cadouri de Crăciun”. Iar ceva mai târziu, aproape de începutul lui decembrie aș îmbogăți site-ul cu niște fulgi de nea.

Vineri: Dacă am început prin a cunoaște echipa, astăzi când îmi iau la revedere, fac o întrunire generală cu cei ce se ocupă de site. Asta nu numai pentru a afla câteva impresii despre cum a fost săptămâna cu mine ci și pentru a le acorda ocazia de a veni cu o idee cu care eu nu am putut să vin. Îmi permit de asemenea să scriu la rubrica „Feedback clienți” câteva rânduri, un fel de cuvânt de adio către clienți. Nu știu de câte motive ar avea nevoie pentru a fi convinși că site-ul meu este alegerea cea mai bună, dar eu le spun că produsele sunt speciale, de calitate și la prețuri accesibile și fără îndoială oricine va fi destinatarul cadoului nu va aprecia doar gestul!

Acestea fiind spuse, mă despart de fotoliul de manager al magazinului online de cadouri și mă gândesc cu entuziasm la ce mă așteaptă săptămâna ce vine. Sper că n-o să ajung pe la vreo fermă… ar fi prea bruscă și șocantă trecerea!

Advertisements

One thought on “Manager pentru o zi

 1. Felicitari pentru Articol! este foarte bun.

  Foarte ok analiza site-ului si punctele ce pot fi imbunatatite.

  Un pic cam scurta abordarea celei de-a treia rubrici (argumentele oferite clientilor).

  Sper ca la urmatorul task sa fie si mai mare punctajul.

  Succes,

  Eugen Rasoiu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s