Horia bucătar de seamă

Nu vreau o casă mare sau luxoasă, cu zeci de camere, mobilă de fițe, aparatură de ultimă generație, grădină mare cu piscină și pitici prin fiecare colț.

Nu vreau să chem meșteri zidari, zugravi, designeri de interior și exterior, electricieni și alți meșteri.

Nu vreau nici măcar să cheltui mult pentru a-mi împlini dorința.

De aceea, merg la unul din magazinele real,-  unde voi cumpăra toate cele necesare pentru că întotdeauna găsesc acolo produse proaspete. La raionul de alimentare, bineînțeles. Nu, stați liniștiți, nu mă apuc să construiesc o casă din mere, cartofi sau pâine. Ceea ce-mi doresc este chiar mai simplu de atât. Totul a pornit de la un vis de copil. Un copil ce a crescut, dar nu s-a maturizat suficient încât să renunțe la acest vis. Poate că-s de vină Hansel și Gretel sau poate vreun desen animat sau… cine știe este doar imaginația mea ce naște idei.

Da, vreau o căsuță din turtă dulce, doar și numai pentru mine!!! O căsuță ca cea din povești , colorată, veselă, atrăgătoare, ademenitoare, dar mai ales…. DULCE! Din turtă dulce și acoperită cu fel de fel de bunătăți!

Buuunn! Am toate ingredientele, dar… eu nu mă pricep la gătit. Iar toată chestia aceasta implică artă. Deci… ce fac? Eu vreau căsuța!!!

Hmmmm… am auzit că Horia Vîrlan, maestrul bucătar de la emisiunea Cireaşa de pe tort difuzată pe PrimaTV, şi-a lansat sâmbătă, 5 decembrie 2009, la ora 11, în hypermarket-ul real,- Vitan, prima sa carte de bucate. Se numește „Bucatele noastre. Carte de preparate mai mult sau mai puţin româneşti”. Oare găsesc în carte o rețetă pentru ceea ce vreau? Eu cred că da, Horia e priceput la toate, deci trebuie să știe să facă și de-astea. Iar dacă nu găsesc în carte rețeta (deși am auzit că are rețete pentru fiecare anotimp în parte, adică și de iarnă și sărbători), caut eu o cale să iau legătura cu el și să-l rog să mă ajute. Având în vedere că-i place să gătească, sigur n-o să mă refuze!

Deci… fuga fuguța la cumpărat cartea și-apoi mai vedem ce facem!

Horia, here I come!

Articol scris pentru SuperBlog2009, proba 53.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s