TV vs. notebook

Mai erau doar 30 de minute până începea meciul de tenis, m-am dus să-mi pregătesc pop-corn-ul și sticla de suc, după care să mă postez comod pe canapea, cu telecomanda în mână. În sfârșit, după atâta așteptare speram să-l văd și pe Rafa (Nadal) ținând salatiera de argint în brațe, pentru că anul trecut accidentarea aia a stricat tot farmecul.

Perfect! Pop-corn era gata, suc la discreție, direcția canapea. Și-mi mai rămăseseră și 10 minute libere. M-am așezat liniștită, am pornit TV-ul și în așteptarea meciului, butonam telecomanda.

– A început meciul?

– Încă nu, tată. Mai sunt câteva minute. Abia aștept să-l văd pe Rafa jucând pe zgură. Dacă nici așa nu joacă bine, e grav.

– Aoleu! E tenis?

– Daaaa! Primul meci din finala Cupei Davis!

– Aaa.. păi voiam să văd și eu fotbal, sunt ultimele etape din turul campionatului.

– Du-te în sufragerie!

– Știi că nu-mi place televizorul ăla. Du-te tu acolo și rămân eu aici.

Așa că n-am avut ce face. M-am mutat. Cu tot cu băgăjel. Și am luat-o de la capăt… m-am așezat comod, am pornit TV-ul și mi-am căutat canalul de tenis. Și caut eu… caut. Și nu găsesc. Sau mai bine zis, găsisem, dar, nu mergea. Nu-mi venea să cred! Inițial mi-am zis că e glumă, dar nu era. Deci… ultima soluție, laptopul. Am dat fuga în camera mea (unde apropo, tata se uita liniștit la fotbal, canalul ăla mergea), mi-am luat laptopul și am căutat un canal tv internațional on-line. Norocul meu că am găsit repede, tocmai terminaseră Nadal și Berdych încălzirea. Și iar m-am așezat comod… și i-ar mi-am luat pop-cornul.. dar de data asta aveam și la ce să mă uit.

Primul set s-a scurs destul de greu. Game-uri lungi și multe la număr. Nu prea eram mulțumită de jocul lui Rafa, dar parcă se îmbunătățea odată cu apropierea finalului de set. Într-una din pauze, când îmi turnam suc în pahar, am observat că becul de la încărcătorul notebook-ului nu mai era aprins. Am încercat priza… Nimic! Îl văd pe tata că iese din camera mea.

– S-a terminat meciul?

– Tu îți bați joc de mine? Nu vezi că s-a oprit curentul?

– A, da? Deci de-aia se stinsese becul. Oricum pe mine nu mă afectează.

– Hai nu mă mai necăji!

– Te duci la bucătărie?

– Da.

– Dacă tot n-ai la ce să te uiți,umple-mi și mie ăsta cu floricele. La mine e intens meciul și nu pot să mă dezlipesc de-aici.

Apoi mi-am văzut restul meciului liniștită. Rafa a jucat fenomenal în următoarele 2 seturi. Tata din păcate n-a mai apucat nimic din meciul de fotbal, curentul a revenit după mai bine de o oră.

De la tot incidentul acesta, am început să mă gândesc serios dacă mai am nevoie de TV. Eu și-așa nu pierd prea mult timp în fața lui. Doar meciurile de tenis, Formula 1 și câteva filme din când în când. Și se pare că nici pe aceastea nu reușesc să le văd liniștită. Ba mă mută care cum vrea prin camere, ba nu merge vreun canal și…. cel mai rău… moare curentul. Cu notebook-ul meu nu prea am de ce să mă tem, pot să mă mut unde vreau, găsesc canalele on-line și pentru o bună perioadă de timp nu depind de energia electrică. Foarte curând cred că n-o să mai folosesc deloc TV-ul. Mai ales dacă se vor înmulți canalele ce transmit on-line.  Plus că… laptopul nu-l folosesc numai pentru televiziune ci și pentru vizionarea unui DVD, muzică, jocuri, informare, etc. Și când mă gândesc că în urmă cu doar câțiva ani eram încântată de teletextul TV-ului……     Ce repede evoluează tehnologia asta!

Dacă am ajuns deja să avem notebook 3D ( ASUS G51) iar de TV cu efect 3D încă n-am auzit… eu cred că deja notebook-urile au depășit  TV-ul. Este doar o chestiune de timp până vom realiza cu toții dezavantajele TV-ului în raport cu notebook-urile.

Articol scris pentru SuperBlog2009, proba 54.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s