Frumos și Real,-

Subiectul despre care voi vorbi în acest articol este după părerea mea cel mai serios din tot concursul SuperBlog2009. Obișnuiesc să scriu cu o oarecare doză de umor indiferent de tema pe care o abordez, dar de data aceasta o să renunț la acest lucru. Foamea și lipsurile nu sunt o glumă.

Am văzut zilele trecute la TV o știre care… nu pot spune că m-a șocat, dar cu siguranță mi-a dat fiori. O firmă din București trimisese câteva camioane cu marfă expirată la groapa de gunoi dintr-un alt oraș. Pentru a fi aruncată, bineînțeles. Numai că, nici nu au apucat angajații să descarce toate produsele și au și început să apară oamenii nevoiași. De ce? Este lesne de înțeles. În lipsa unui loc de muncă, a banilor sau a unui ajutor din partea cuiva sunt nevoiți să-și procure de-ale gurii de pe unde se poate. Unii aleg să fure, dar ei aleseseră să se ducă acolo, la groapa de gunoi și să adune alimentele aruncate în mizerie. Deși erau avertizați de cei de-acolo și de reporterii prezenți că acele produse sunt expirate de câteva luni bune, nu se sfiau să continue „colectarea”. Când unul din ei a fost întrebat de ce continuă să adune, a motivat senin „A, păi nu sunt expirate de mult, ce… 2-3 luni? N-are nimic!”.

Mi s-a părut foarte crud ceea ce am văzut. Și poate de aceea am început să apreciez și mai tare inițiativa Crucii Roșii de a implementa Banca de Alimente. După doua luni de la lansarea Bancii de Alimente a Crucii Rosii Române, real,- Hypermarket a devenit partener activ al acestui proiect. Cu un număr de 23 de magazine la nivel național, real,-  va ajuta la aducerea de hrană pe mesele nevoiașilor din incă 7 județe față de momentul lansării proiectului. Este vorba despre județele Dolj, Galați, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare și Timiș.

Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roșii prin donații/sponsorizări, stocarea și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din București și din țară. Banca de Alimente a Crucii Roșii Române reprezintă, pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii prețurilor la produsele alimentare, o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

M-aș bucura foarte mult să văd că această campanie va avea un succes din ce în ce mai mare. Dacă decembrie este luna cadourilor, nu credeți că ar trebui să facem cadouri și acestor persoane nevoiașe, nu numai celor cunoscuți?  Putem merge în orice magazin real,- să donăm alimente de bază precum ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți și alte produse alimentare.

Să fim darnici!

Articol scris pentru SuperBlog2009, proba 50.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s