Asus 3D

Mi-ar plăcea să văd un film interesant pe primul notebook 3D, Laptopul ASUS G51J ce este echipat cu tehnologia 3D NVIDIA® 3D Vision™. Acesta oferă imagini care aproape prind viaţă în faţa privitorului. O pereche de ochelari activi 3D Vision™ împreună cu un emiţător infraroşu cu rază lungă de acţiune permit redarea de imagini stereoscopice 3D clare, luminoase şi cu profunzime de câmp (DOP), la rezoluţie maximă şi fără nicio restricţie în privinţa unghiului de vizualizare. GPU-ul şi ecranul 3D cu rată de refresh de 120Hz vor reda fiecare scenă de două ori, transmiţând până la 60 de cadre către fiecare ochi în parte, alternativ, totalizând până la 120 de cadre pe secundă. Jucătorii vor fi transpuşi în acţiunea de pe ecran, în lumile virtuale 3D, văzute până nu demult în 2D. Tehnologia audio EAX Advanced HD 4.0 3D şi sunetul surround CMSS sunt complementare efectelor vizuale deosebite. EAX Advanced HD 4.0 îmbunătăţeşte ambianţa sonoră a scenelor de joc, oferind efecte audio speciale corespunzătoare, percepute în trei dimensiuni. Poate reda până la 64 de efecte de sunet adiţionale din cadrul unei biblioteci proprii de sunete şi poate reproduce efecte audio spaţiale extrem de realiste pentru mai mult de 300 de jocuri suportate. La toate acestea se adaugă fidelitatea ridicată a difuzoarelor Altec Lansing®, prin intermediul cărora ASUS G51J 3D oferă o experienţă multimedia pe care niciun alt notebook nu ar putea să o egaleze.

De aceea m-am hotărât să concep eu însămi o poveste pentru acest film, chiar în acest post, după cum urmează :

La doar 2 zile distanță de Crăciun, Moșul se pregătește de plecare în marea călătorie, înconjurul lumii în 24 de ore. În iglu-ul decorat cu mii de luminițe, îngerași, steluțe, fulgi de nea, brăduți și alte ornamente era mare agitație. Spiridușilor le ardeau călcâiele de atâta alergătură, așa că se hotărâseră să ia o pauză (știți, „pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”).

– Ce faceți mă aici?

– Păi, știi… Moșule, atâta agitație nu face bine, energia negativă se poate acumula în jucării și…. noi nu vrem să le facem rău copiiilor. Trebuie să fim relaxați.

– Hmmm.. bine. Fie! Dar să nu cumva să uitați să faceți ceva, că ați încurcat-o!

– Nu șefu, fii liniștit!

În timp ce spiridușii își reluaseră munca, Moșul reverifica lista celor ce cuminți, încercând să le mai găsească măcar câteva năzbâtii. De ce? Păi, Crăciunița îi ceruse și ea un cadou. Și nu unul oarecare, ci un yaht, să se plimbe și ea printre ghețarii de la Pol și să-i fotografieze, că nu se știe cât vor mai fi pe-acolo (ghețarii).

Timpul a trecut aproape pe nesimțite și a venit și seara de Ajun. Sania era pregătită de plecare, cadourile frumos ambalate, renii împodobiți și ei, iar Moșul emoționat ca în fiecare an.

– Costum?

– Verificat!

– Sanie?

– Verificat!

– Reni hrăniți?

– Și asta!

– Cadouri conform listei?

– Desigur!

– Traseu introdus în computerul de bord?

– La zi!

– Bun… Pe mâine dragii mei! Crăciun fericit!

Imediat ce sania s-a ridicat de la sol, spiridușii s-au dus la culcare. Nu mai dormiseră de mai bine de o lună. Moș Crăciun era și el obosit, dar frumusețea călătoriei îi încărca bateriile.

– Pfff… unde o fi încălzirea aia globală? N-am mai prins un ger așa năprasnic din… din anii 1800, cred. Ar trebui să caut termosul cu ciocolată caldă pe care mi l-a pus Crăciunița. Uite-l aici!

A luat termosul, l-a desfăcut și a pus în cană. Dar înainte să apuce să bea, se nimeri ca sania să intre într-un nor și a vărsat-o toată.

– Îmi pare rău Moșule, n-am crezut că e așa mare!

– Da măi Rudolf, dar uite ce-am făcut!

– Lasă că se ocupă Crăciunița la întoarcere! Și-așa e noapte și nu te vede nimeni!

– Nu vorbeam de haine! Uită-te la computerul de bord!!! E distrus!

– Și?

– Cum și?  Voi sunteți setați să urmăriți traseul din computerul de bord… cum o să ne descurcăm?

– Ia hățurile și condu-ne, doar d-aia ești Moș Crăciun!

De când cu tehnica asta, Moșul nu mai condusese sania, se obișnuise să admire doar priveliștea. Nu se mai simțea capabil, dar de data aceasta  trebuia s-o facp din nou. A luat hățurile și s-a străduit să urmeze traseul.

– Moșule, ești sigur că e bine pe unde am luat-o?

– Ți-am zis de la început că nu știu cum o să ne descurcăm.

– Chestia asta mare și roșie sigur era în drumul nostru? Nu prea pare locuită. Exceptând animalele alea mici și verzi

– Mda, parcă n-am mai vazut-o până acum. Poate au construit-o anul acesta.

– Dar asta și mai mare ce este?

– Ți-am mai zis Rudolf, nu știu.

– Moșule, asta e chiar tare! Uită-te ce cercuri marfă are!

– Rudolf, cred că ar trebui să ne întoarcem. Nu-mi place cum arată chestiile astea pe-aici.

În întunericul nopții Moșul a întors sania, dar încă nu știa încotro a făcut-o. După ceva timp, el și Rudolf au zărit o minge albastră, care le părea cunoscută și nu le-a venit să creadă ce reușiseră să facă. Împliniseră un vis al întregii omeniri și nici nu realizaseră. Întreaga lor călătorie făcea acum parte din istorie.

– Moșule! Moșule!

– Karl! Ce cauți aici?

– Am văzut că ai dispărut de pe radar și ne-am dat seama că s-a întâmplat ceva la computerul de bord, așa că am venit să te ajut.

Karl era spiridușul șef și cel mai responsabil bineînțeles. A rezolvat imediat problema, iar călătoria Moșului nu a fost compromisă, a reușit să ducă la bun sfârșit misiunea și de data aceasta.

Yahtul Crăciuniței va trebui să mai aștepte, piesele pentru reparația computerului de bord au costat…. mult. Experiența galactică a Moșului a rămas doar pentru el, căci nu-și permite să apară în fața presei și să spună că… a nimerit pe Marte și a văzut extratereștrii doar pentru că n-a mai fost în stare să conducă sania.

O singură întrebare îl măcina… rău de tot: la anul va trebui să le ducă daruri și copiiilor marțieni?

Articol scris pentru SuperBlog2009, proba 43.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s