Terminator Salvation

Lupta dintre oameni și diferite creaturi a fost dintotdeauna un subiect care a stârnit multe controverse și care a atras atenția. Au curs șiroaie de cerneală și s-au folosit kilometri de peliculă de-a lungul anilor pentru în încercarea de a aduce ceva nou în acest domeniu. Terminator Salvation este unul dintre filmele ce ilustrează lupta dintre specia umană și roboți. O luptă dusă în viitor, în anul 2018.

Stau și mă gândesc ce aș face dacă ar trebui să aleg între cele două tabere… dacă ar trebui să intru în luptă alături de o parte a protagoniștilor. Oare pentru care din cauze aș lupta? Cred că răspunsul este unul mai mult decât evident și simplu. Sunt om! Cum aș putea lupta împotriva semenilor mei? Cum aș putea să vărs sângele lor fără să fiu copleșită de sentimente de remușcare? Nu sunt de părere că Terra este Planeta oamenilor. Sunt convinsă ca există suficient spațiu  pentru toți și cu siguranță tehnologia ne-ar ajuta să ne înțelegem bine. Lucrul cu care nu sunt deloc de acord este ca o altă formă de viață să vină pe Pământ și să vrea să extermine oamenii și să stăpânească planeta.

Ca o fire pașnică ce sunt, în eventualitatea implicării în lupta din filmul „Terminator Salvation: The future begins” aș încerca să mediez conflictul. Să apăr oamenii pe cale amiabilă, fără arme, distrugeri sau pierderi de vieți. Cu siguranță nu aș fi bună ca scenarist pentru un astfel de film, pentru că aș omorî tot farmecul prin dorința mea de a evita lupta directă. Efectele speciale și situațiile extreme sunt unul din punctele forte ale acestui film și de aceea iubitorii genului ar ajunge să arunce cu roșii și alte legume în mine.

Ca actor debutant, nu mi-aș permite să vin cu pretenții și să-mi aleg singur rolul, dar dacă aș avea această posibilitate, aș alege un personaj aparte. Un personaj nou, pe care eu mi-aș fi dorit să-l văd în film, dar care n-a fost în imaginația regizorului și scenaristului. Acest personaj ar veni în sprijinul oamenilor, oferindu-le diferite idei, secrete cu ajutorul cărora să încheie disputa fără riscuri.

Articol scris pentru SuperBlog2009, proba 33.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s