Ce-i in spatele blogului

Alegerea între blogging self-managed și serviciu specializat poate fi una grea sau foarte ușoară. Depinde foarte mult de ceea ce-ți dorești ca blogger, cât timp ai la dispoziție și bineînțeles câți bani ești dispus să investești în pasiunea aceasta de a scrie  online.

Astfel, în cazul în care nu ai pretenții prea mari în ceea ce privește designul blogului sau vrei ceva foarte simplu, vei alege cu siguranță să ți-l administrezi singur. Dacă mai ai și cunoștințe în acest domeniu, cu atât mai bine. Nu are rost să irosești banii de buzunar (și-așa insuficienți) dacă te descurci singur cu chestiile astea. Nimeni nu-ți poate face blogul să arate exact așa cum ți-l imaginezi și ți-l dorești tu. O temă în culorile pe care le preferi, câteva plugin-uri simple și o bază de date concepută de tine pot fi de ajuns. Pot fi de ajuns pentru cerințele tale, dar oare sunt de ajuns pentru a atrage suficienți cititori? Având în vedere că în zilele noastre ambalajul contează la fel de mult ca produsul, cu siguranță nu este opțiunea ideală, mai ales că avantajele sunt doar faptul că nu costă nimic și îți oferă plăcerea de a face totul prin propriile cunoștințe. Dezavantajele sunt mult mai multe, pornind de la munca depusă în plus și sfârșind cu probabilitatea de a-ți plictisi repede vizitatorii.

Dacă lucrurile stau cu totul altfel, adică îți dorești mult mai mult pentru jurnalul tău online, poți alege cu încredere un serviciu specializat de manageriere a blogurilor. Blogway este un astfel de serviciu SaaS, prepaid prin care ai propriul blog, fără să ai nevoie de cunoştinţe tehnice! Blogway îți oferă : platforma de blog, bandă de internet, tutoriale video, căsuțe de e-mail, hosting profesional, domeniu .ro ,  teme și spațiu pe server. În ceea ce privește serviciile de blog, oferă ultima variantă de platformă de blog de la wordpress, numarul 1 în lume în dezvoltarea de platforme de bloguri. La aceasta se adaugă tot timpul plugin-uri care-ți vor face viata mai ușoară: optimizare Google (SEO), ca să poți fi găsit ușor pe net, filtru de spam, posibilitatea de-a introduce foarte usor fotografii de pe Flickr sau din alte părți. La fel de simplu vei putea sa introduci filmulețe de pe Youtube sau Trilulilu ori să faci share cu prezentările tale, prin slideshare. Dacă vrei statistici despre cine iți citeste blogul, poți afla foarte usor de pe Google Analytics, iar dacă nu ești la computer, poți posta de pe telefonul mobil. Poți introduce orice in blogul tău, inclusiv bannere Flash. Iar dacă-ți vine chef sa organizezi vreun concurs pentru cititorii tăi, avem și pentru asta un plugin!  Singurul dezavantaj la această opțiune este bineînțeles prețul, dar știi cum se spune, „dai un ban și stai în față”!

Articol scris pentru Superblog2009, proba 16.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s