Blogul meu e supărat pe mine

Nu ştiu ce să mai fac. Deşi mi-am înscris blogul în marea competiţie SuperBlog2009 şi m-am străduit să-l fac competitiv, m-am trezit peste noapte că nu mai e mulţumit de mine. Îşi manifestă în mod evident nemulţumirile ori de câte ori încerc să mă loghez, să scriu un comentariu sau să fac o modificare în setări, pentru că de scris un articol nou nici nu mai pun problema.  Astăzi a trecut de la avertismente, la proteste. Adică a declarat GREVĂ şi mi-a prezentat lista cu nemulţumiri după cum o să vedeţi mai jos. Ce-i drept, ştiam că nu-i ofer toate condiţiile pe care le merită, dar tot am fost puţin şocată când m-am trezit cu pomelnicul pe ecran atunci când m-am logat..

OK, deci în ordinea numerelor de pe tricou, revendicările sunt următoarele:

1. Un domeniu propriu şi personal în care să se întindă cât îi pofteşte inimioara lui de blog.

Trebuie să recunosc că mă gândisem şi eu de nenumărate ori la problema asta, la faptul că mi-aş dori să apelez la o companie de hosting. Dorinţa a devenit mai aprigă chiar săptămâna trecută când eram în tratative cu un prieten să mă treacă la Parteneri pe site-ul lui de parfumuri. Dar m-am lovit de un refuz doar din pricina faptului că nu-i vine tocmai bine să facă trimiteri pe WordPress, pe un blog ca toate celelalte. Practic a fost un mesaj “ Da’ ia-ţi şi tu un domeniu odată!” ,  dar mai subtil. Mi-a pomenit numele unei companii de hosting, Hostway şi m-a lăsat să fierb în propriile-mi gânduri. Bineînţeles că am căutat imediat pe net detalii despre Hostway şi am fost relativ încântată de recomandarea primită. Se pare că Hostway Corporation este una dintre primele 3 companii de hosting din lume, care oferă servicii de găzduire web, înregistrare domenii, colocare şi hosting dedicat pentru mai mult de 600.000 de clienţi din toată lumea şi operează în cele mai performante centre de date pentru a reduce complexitatea şi costurile tehnologiilor web atât pentru afacerile mici, cât şi pentru marile corporaţii. Partea aceasta cu reducerea costurilor a avut efectul unui cuvânt cheie pentru motoraşul meu de căutare, adică a apăsat pe întrerupător şi s-a aprins beculeţul. Deci… este foarte probabil să reuşesc cât de curând să tai nemulţumirea asta de pe listă.

2. Promovare în comunitate, obţinerea mai multor vizite zilnic şi urcarea în clasamentul Ze.

Da… bănuiam că duce lipsă de musafiri. Ce să-i fac dacă este exagerat de ospitalier şi dispus să facă oficiile de gazdă non-stop? Nu prea m-am străduit la capitolul ăsta, pentru că am crezut că am obţinut rezultate importante doar prin ceea ce fac şi scriu. Voiam ca blogul meu să fie remarcat  titluri şi conţinut, nu pentru că trag eu lumea de mânecă “Hai vino şi la mine!”. Dar dacă mă gândesc mai bine… dacă eu nu promovez ce-i al meu, cum aş putea avea pretenţia s-o facă alţii?

3. Diversitatea temelor abordate şi creşterea frecvenţei posturilor

Eeeeii… la asta chiar nu mă aşteptam! Am pornit la drum în lumea blogging-ului pentru că simţeam nevoia să scriu şi l-am creat (pe el, blogul) ca să-mi exprim părerile, sentimentele, stările de spirit şi chiar frustrările, nu să scriu orice doar ca să mă aflu în treabă şi pentru a atrage public. Ceea ce-mi dă de gândit este faptul că am mai auzit asemenea păreri. Ca să elimin şi nemulţumirea asta, ar trebui să mă schimb eu şi nu sunt sigură că o să reuşesc. :-s

4. Grafică atractivă

Cred că asta depinde şi de punctul 1 , pentru că pe WordPress nu ai prea multe variante. Deci un motiv în plus să mă gândesc serios la hostway.

5. Să fie mai mult băgat în seamă de Google

Iarăşi dorinţa lui de-a fi în centrul atenţiei. Pentru asta cred că ar trebui să folosesc şi eu mai multe cuvinte cheie, cred. Dar cu toate astea, nu depinde în mare măsură de iniţiativa mea.

 

Hmmm… hai că nu-i chiar aşa rău! În mare parte dorinţele mele coincid cu nevoile lui, aşa că nu pare greu de rezolvat problema.

Bloguleţule, putem negocia? 😀

P.S. Acest articol mi-a fost permis să-l postez şi să-l înscriu în SuperBlog2009 (de către bloguleţul meu), pentru că vrea să-şi facă auzită vocea.

Advertisements

4 thoughts on “Blogul meu e supărat pe mine

 1. Ma “omori” cand scrii atat de mult! Glumesc!
  Chiar crezi ca prinde si aici expresia ? Ca am vazut bloguri de kkt, ca si layout ca si articole, teme dar unde la fiecare articol – poate sa fie si un punct, nu e nevoie sa fi scris nimic- exista 4-500 comentarii. De ce? Pentru ca aceaa persoana e publica / vedeta.
  Uneori conteaza calitatea nu cantitatea!

  • Cred că este unul din defectele mele faptul că scriu rar şi mult. :)) Ştiu că cea care contează este calitatea, dar am primit câteva mustrări cu privire la cantitate.
   Şi…… scuze, dar nu m-am prins la ce expresie te referi. 😀 Mi-ar prinde bine o explicaţie suplimentară dacă nu te superi. :”>

 2. Scuze, am ametit primul comentariu de tot…ma refeream la faptul ca uneori conteaza calitatea nu cantitatea! Si cu textele lungi am glumit…nu e cazul tau. Cu frecventa articolelor..ce sa zic, e bine sa nu-ti lasi cititorii sa astepte prea mult. Oricati ar fi ei, mai ales cand stii ca cineva acolo apreciaza si-i place ceea ce vede.

 3. Pingback: Cum ar fi dac-ar fi… « Viața în culori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s