13 zodii

Astăzi am auzit din întâmplare la o emisiune TV că în zodiac n-ar mai fi vorba de 12 zodii aşa după cum ştiam noi, ci 13. Mi s-a părut foarte curioasă afirmaţia şi imediat ce am deschis calculatorul am google-it a 13a zodie. Se pare că astronomii şi astrologii, după ce au analizat mişcarea Pământului şi poziţia Soarelui, au ajuns la concluzia că nu ne mai ajung 12 zodii şi inventează încă una.Luând în considerare ce se scrie aici, a 13a zodie se va numi Ophiuchus, după numele a nuştiucâtei constelaţii descoperite de Ptolemeu.

Nu prea le am eu cu zodiile, adică nu cred în  (in)compatibilităţi sau previziuni pentru viitor, dar chiar mi se pare că actuala mea zodie (capricorn) mi se potriveşte, mă regăsesc în mai toate trăsăturile specifice ei, mai ales în cea mai reprezentativă (încăpăţânarea). De aceea mi-a atras atenţia ultima frază a articolului, referitoare la adaptarea la noile zodii a celor deja născuţi. Cum adică? Ar trebui să-mi schimb eu comportamentul şi caracterul ca să mă reprezinte noua zodie?  Absurd!

Dacă aveţi curiozitatea să vă aflaţi zodia după noul calcul puteţi da click aici pentru a vi se calcula. În general va fi vorba de zodia anterioară celei pe care o ştiaţi, datorită decalajului, dar sunt anumite date din calendar care nu sunt influenţate de schimbare.

Advertisements

5 thoughts on “13 zodii

  1. e probabil zodia politicienilor romani, o zodie trasata din pix…

    te astept la mine pe blog unde discutam despre cum O alta scroafa de sorginte comunista, recte Curuletz Nastasian, vrea sa se cocoate la sefia Camerei Deputatilor…

  2. Am auzit si eu de existenta a unei a13-a zodii, chestie care mie mi se pare complet absurda! Nu vreau sa-mi schimb zodia. Ma regasesc in trasaturiile Varsatorului in proportie de 95%… Doar nu imi voi schimba caracterul de azi pe maine…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s