No rush !

Am auzit pe la TV înainte de Revelion, că anul 2008 ar fi fost mai lung cu 3-4 secunde mai lung decât un an obişnuit. Brusc s-a născut o întrebare în mintea mea : Dacă este aşa… noi de ce ne grăbim ca ursul la miere să ne trezim în fiecare dimineaţă şi tot avem senzaţia ca tot nu ne ajunge timpul???”

Toată activitatea noastră zilnică este de fapt o continuă si infinită grabă. Te trezeşti în grabă, şi în loc să stai relaxat să-ţi iei micul dejun, înfuleci ceva repede sau şi mai trist… pleci de-acasă nemâncat. În trafic, iar te grăbeşti şi fie traversezi strada “aiurea-n tramvai” (dacă eşti pieton), fie începi să claxonezi în disperare şi ieşi din coloana de sute de metri gonind pe contrasens, în speranţa că vei câştiga TIMP. La serviciu/şcoală aceeaşi poveste, nu ai TIMP nici să respiri sau să bei o cafea în linişte. Renunţi la pauza de masă în speranţa că vei pleca mai repede acasă şi nu vei prinde calvarul din trafic.

Stai liniştit, oricum îl prinzi pentru că se pare că toata lumea gândeşte la fel!

Şi după ce îţi intinzi iarăşi axonii si dendritele la capacitate maximă în drumul spre casă… ce faci? Mănânci REPEDE, faci un duş RAPID şi pici lat de oboseală, dormind bombă până a doua zi dimineaţa când o iei de la capăt!

Nu ţi se pare că sunt prea multe cuvinte din cămpul lexical al timpului???

Încep să cred că deja nu mai suntem oameni… am devenit nişte roboţei crizaţi. Da, crizaţi, pentru că dacă am fi fost doar roboţei, n-am fi dat greş în nimic şi nu ne-am irosi viaţa văitându-ne de nerealizările noastre.

Şi de ce toate sacrificiile astea? Pentru ceva care oricum nu ajunge să ne satisfacă pe deplin dorinţele, pentru ceva ce dispare de zeci de ori mai repede decât ajunge la noi : pentru bani. Pentru că… oricâtă pasiune ai avea pentru ceea ce faci, nu poţi spune că nu există o motivaţie financiară.

Vrei să-mi spui că dacă ai prinde mâine peştişorul de aur şi ţi-ar zice că vei avea bani pentru orice vrei tu, te-ai mai stresa atât de tare???

Nu cred.

Stresul şi criza de timp pune din ce în ce mai multă stăpânire pe minţile noastre şi ne fură până şi cele mai mici bucurii.

Ai mai respirat liniştit aerul proaspăt al dimineţii sau ai mai privit relaxat cerul înstelat? De când nu ai mai văzut o stea căzătoare sau un fluture aşezat pe petala unei flori de primăvară?

Poate că… într-o oarecare măsură a ajuns să ne placă toată agitaţia asta şi a devenit un obicei. Altfel nu reuşesc să-mi explic graba pe care o intâlnesc şi în magazine la fiecare început de week-end sau de sărbători. Mi-a rămas în minte imaginea din nu stiu ce magazin din USA, când s-au imbulzit oamenii într-un magazin cu reduceri atât de tare încât au ucis unul din gardienii de la intrare.

Nu e o imagine sumbră ?

Dar cea a accidentelor provocate de viteza excesivă ???

Ce zici? E bine cu graba asta?

Advertisements

2 thoughts on “No rush !

  1. Pingback: You Have the Power » Blog Archive » Dr. Stephen Nash, Dating Coach: Notes From My 1-on-1 Work with …

  2. Pingback: You Have the Power » Blog Archive » How To Avoid Unemployment | Lagahit.Com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s