Viaţa-i ROGVAIV!

Viaţa nu-i nici neagră, nici roz, nici altă culoare… Viaţa-i un curcubeu!

Poate pare incredibil, mult prea optimist sau chiar copilăresc, dar, nu te grăbi sa judeci ! Obişnuieşte-te să asculţi (să citeşti, în cazul de faţă) tot ceea ce are de spus un om şi abia apoi să tragi o concluzie.

Uită-te la lumina soarelui.

Ce culoare are?

Uite… iar te grăbeşti! Iarăşi dai un răspuns fără să te gândesti înainte, sau mai bine zis, iar te laşi ghidat de aparenţe.

Lumina, chiar dacă ochiul nostru nu poate percepe, nu e albă, nu e galbenă… e multicoloră. Trebuie doar să şti cum şi de unde să o priveşti.

Aşa-i şi cu viaţa, prin natura ta de om ai o prismă cu ajutorul căreia s-o descompui, s-o priveşti în toată splendoarea ei. Din păcate… n-ai instrucţiuni de folosire.

Ce faci? Renunţi aşa uşor şi te multumeşti cu ideea iniţială? Iţi ajunge să-i cunoşti doar ambalajul ăsta palid şi posomorât pe care ţi-l arata uneori?

Sau alegi să treci la următorul nivel, să încerci să o priveşti şi din alte unghiuri şi să te bucuri de spectrul ei bogat?

E doar alegerea ta!

E alegerea fiecăruia, dar… graba asta în a trata lucrurile superficial iţi răpeşte poate unele dintre cele mai frumoase trăiri.

Dupa ce că… timpul iţi scapă printre degete mai ceva ca nisipul dintr-o clepsidră, iar viaţa trece pe lângă tine aproape cu viteza luminii, nu e oare păcat să iţi pui „ochelari de cal” şi să te încăpăţânezi să vezi o singură cale?

De ce să nu te bucuri de propria-ţi viaţă? De ce să nu-i vezi toate culorile?

Că… doar o viaţă ai!

Şi scurtă!

Aşa că… inainte să spui că viaţa ta e neagră, sumbră, la cea mai mică problemă… mai gândeşte-te o dată! Gândeşte-te că sunt oameni care întâmpină probleme mai mari, dar nu capitulează în faţa durerii pricinuite, ba din contră, pot să-ţi vorbească despre viaţă că despre… despre… cel mai bun prieten al lor, cel mai zglobiu,mângâietor, protector, distractiv şi tandru în acelaşi timp.

Viaţa nu e neagră! O confunzi! Neagră… e doar aia cu coasa! Sau… cine ştie? O fi şi-aia rozzzzz,bleu,mov,galbenă………………………………….

:)))))))))) :))


Viaţa-i doar o lumină ce aşteaptă să fie descompusă de puterea raţiunii umane într-un curcubeu nesfârşit!

4 thoughts on “Viaţa-i ROGVAIV!

  1. Da,ai dreptate. Stii exista un exercitiu pe care il fac
    de ceva timp:cand plua sau sunt baltoace afara si e
    urat,incerc sa ma gandesc cum s-ar reflecta soarele
    in balti,si …it makes me feel like hope isn tgone

  2. superb;;).trebuie sa recunosc ca ai dreptate, si nu ar trebui sa uitam asta niciodata chiar daca apare soarele in viata noastra si chiar de ar fi nori.viata intradevar este ROGVAIV prin tot cea ce ne ofera, fara non-culori,ce ne imping la extreme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s