Diplomatie sau ipocrizie ?

“Adevarul doare” isi spun foarte multi in sinea lor si prefera sa-si astupe urechile, sa nu auda realitatea. Sau incep sa aprecieze o anumita persoana pentru simplul fapt ca… vaiii, n-a avut curajul sa le franga inima cu un crud adevar. Dar oare nu e mai dureros sa sti ca persoana respectiva te minte cu seninatate? Iti place sa crezi ca vrea sa te protejeze, dar esti tu sigur ca nu te ia de fraier? Te consideri o persoana importanta pentru ea daca arata o asemenea grija fata de tine, esti insa convins ca da mai mult de 2 bani pe tine?

Eu cred ca… respectul inseamna adevar si… adevarul inseamna respect. Iar pe primul loc ar trebui sa fie respectul de sine, adica sa nu te complaci cu situatia de “persoana mintita” doar pentru a avea un om aproape. Daca este important pentru tine nu inseamna ca trebuie sa-ti pierzi si ultima farama de demnitate in fata lui. Cu cat te arati mai slab in fata lui, cu atat il incurajezi sa-si continue jocul.

Atunci cand te minte, poate ca se simte mai presus de tine si considera ca a reusit sa te joace pe degete inca o data, dar nu poate sa vada ca de fapt se scufunda tot mai mult in propria-i mocirla. Imaginea impunatoare pe care simte ca si-o creeaza nu se bazeaza decat pe lasitate. Daca tu, cel care-i accepti tot, esti considerat las si injosit, oare el nu este in aceeasi situatie sau cu mult mai rau?

Pentru ca o relatie sa mearga (iubire sau simpla prietenie), sentimentele dintre doua persoane trebuie sa fie reciproce, ca si cum fiecare s-ar privi in oglinda si ar trebui sa exprime ceea ce simte fata de el insusi. Poate ca e adevarat, n-o fi existand ea perfectiunea, dar de ce sa nu incercam sa tindem spre ea?

Daca in incercarile tale de a sustine o relatie in care practic tu faci totul, ghidandu-te dupa zicala “Speranta moare ultima”, gandeste-te inca o data, analizeaza situatia si fa pentru prima data dupa foarte mult timp, ceva ca sa te simti tu bine. Arata-ti tie si celuilalt ca iti este bine si asa, poate cu mult mai bine! “Diplomatia” omului respectiv nu e altceva decat ipocrizie, iar “prostia” ta era doar un simbol al iubirii si respectului pe care el nu si l-a meritat sub nici o forma!

“E mai bine sa iti pierzi speranţa decat sa iţi pierzi timpul sperând!

2 thoughts on “Diplomatie sau ipocrizie ?

  1. cand am citit prima oara post-ul asta, m-a lasat wow… mi-am zis muama omu asta mi-a citit gandurile, mi-am zis..nici eu nu puteam sa o zic mai bine, asta fara sa stiu ca de fapt blogul era al tau! si dupa asta simt nevoie sa iti multumesc! asa ca… Multumesc! :*:*:* >:D:D:D<

  2. Nu avem control asupra sentimenteleor de iubire. Le simţim pur şi simplu. Dar avem control asupra adevărului şi minciunii şi putem alege să spunem un adevăr dureros, dar care ne învaţă ceva, decât să minţim şi să trăim in neştiinţă şi prefăcătorie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s